Izrael nem akar olyan lenni, mint a fasiszta Magyarország

2023. március 28. 10:32

Mint minden fasiszta, Netanjahu is egy korrupt bűnöző, mint Orbán.

2023. március 28. 10:32
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„A fasiszták és a nácik azért nem szeretik a zsidóságot, mert a zsidóság szereti a demokráciát, a jogot és a szabadságot. Ezt megvédik Izraelben is a fasizálódó izraeli (szélső)jobboldallal szemben, amely átvette egykori ellenségei, a szélsőjobboldali politikai kereszténység ideológiáját és módszereit. Mint megírtuk, nincs nagyobb meghasonlás a világon, mint egy illiberális fasiszta zsidó állam. Ezt gondolja a legtöbb izraeli zsidó és a világ minden részén élő diaszpóra zsidóság is. Már a CNN is arról ír, hogy az amerikai zsidók nagy többsége elutasítja a Netanjahu-féle zsidó államot.

Ezért Izraelben példátlan tiltakozási hullám indult el az igazságszolgáltatás »reformja«, valójában a független igazságszolgáltatás felszámolása ellen. Afelől senkinek nem lehet kétsége, hogy Izrael sokadszor megválasztott miniszterelnöke, Netanjahu egy illiberális fasiszta, aki Izrael súlyos biztonsági helyzetét és állandó fenyegetettségét elsősorban saját hatalma fenntartására használta fel, s ma már ez sem elég. Elkezdte az izraeli demokrácia és jogállam felszámolását. Még Amerikában sem a zsidókra, hanem azokra az evangelikál keresztényfasisztákra támaszkodik, akikre Trump is.

Netanjahu »igazságügyi reformja« azokat az antiszemita, fasiszta és náci országokat idézi, amelyek a zsidóság üldözői és elpusztítói voltak. Ennél nagyobb tragédiát nem lehet elképzelni, amikor az izraeli miniszterelnök olyan rendszert akar kiépíteni, amilyenek az antiszemita és fasiszta rendszerek voltak, amelyekben üldözték a zsidóságot. Netanjahu Izraelben csinálna a zsidóknak egy olyan rendszert, mint amilyenek alatt szenvedtek a zsidók a diaszpórában. Mert amit Netanjahu csinál az igazságügyi »reform« címén, az fasizmus. Ennek áll ellent most a demokratikus és szabad Izrael.”

Kép forrása: AHMAD GHARABLI / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. október 16. 11:05
Box Bill 2023 március 29 11:05 "Izraelannyira világi, hogy DNS teszt kell egy házasság engedélyezéséhez. Israelis ‘undergo Jewish DNA test before being allowed to marry’ March 12, 2019 at 12:07 pm | Published in: Europe & Russia, Israel, Middle East, News, Russia Israel’s rabbinate “has been performing genetic testing on Israelis from the former Soviet Union, to check if they are ‘genetically Jewish’ as a condition for marriage registration”, according to Ynet" 😳😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊.
Felvidéki MAGYAR
2023. március 30. 06:04
Fasiszta az anyád retkes zsidó 3,14csája!
Brandon the great Negro
2023. március 29. 22:19
Bartus ezutáni posztjában fasisztázta le saját magát. (A „genderező” kultúrharcosok szemeiket a nashville-i mészárlásra vethetik) Akkor ez most, hogy?
krampus
2023. március 29. 01:00
Akkor most nem is naci, hanem csak faszista? Mekkora egy nagy fasz-ista ezt a Bartus. Remelem nincs gyerek, mert az ilyen hulladek ne szaporodjon mar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!