Levél Ursulának

2023. március 07. 09:07

Von der Leye­nék minden egyes vádja valótlanság, szemenszedett hazugság.

2023. március 07. 09:07
null
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Huszonegy magyar felsőoktatási intézmény rektora írt levelet Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, kérve őt, élcsapatával együtt méltóztasson visszavonni (lehetőleg még ma) azt a határozatát, amellyel a magyar egyetemeket kizárták az Erasmus-programból. Ám nem elégséges a visszavonás: a magyar egyetemistákat, oktatókat és kutatókat ért eszmei és anyagi károk azonnali jóvátételét is követelik. Teljes joggal. 

A levélből lényegében az olvasható ki: Von der Leye­nék minden egyes vádja valótlanság, rágalom, illetve szemenszedett hazugság. Vagyis éppen olyan ez a határozatuk is, mint az összes többi. A 21 modellváltó intézmény vezetője elfogadhatatlannak tartja az Erasmus-program finanszírozásának felfüggesztését, ezért a közösségüket ért becsületbeli és anyagi károkozás azonnali jóvátételét kérik.

A magyar egyetemek kizárásának fő ürügye az volt, hogy a felsőoktatási modellváltással sérült az intézmények autonómiája (legalábbis a brüsszeli pártbizottság szerint), és juj, politikusok is ülhetnek az egyetemi alapítványok kuratóriumaiban. Hogy Nyugat-Európában számos egyetem vezetőségében ücsöröghetnek politikusok, arra Von der Leyenék csak a vállukat vonogatják: »Na és?«

Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek. Aljaskodásuk egyik legékesebb bizonyítéka: úgy döntöttek egyetemeink rovására, hogy előtte meg sem kérdezték őket, tényleg el vannak-e nyomva, mint a pumpa vagy mégsem. Csupán a határozatuk kihirdetése után másfél hónappal keresték meg először a rektorokat. Ennyit Von der Leyen sóhivatalának jóhiszeműségéről, tisztességéről.”

Nyitókép: VALERIA MONGELLI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. március 07. 21:32
A fidesz privatizálta,megszállta az állami egyetemeket. Tomi,te,faszfej,erre vagy büszke?!
KBA98
2023. március 07. 16:33
Szeretném látni, amikor Ursulát a világ összes TV állomása közvetítése közben vezetőszáron viszik a nem érzékenyített nemzetközi bíróság elé!
mokány
2023. március 07. 15:09
Frau aza Leyen .
Ohel
2023. március 07. 14:21
Már jó lenne egy olyan EU vezetés, aki ténylegesen gazdaságilag próbálja összefogni az EU országokat és nem a baloldali nyomulást erőlteti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!