Utcai szatyorárus politikai ellenállóként állami finanszírozású Hadik-filmben vágtatva huszárkodni

2023. március 26. 12:37

Olyasmi, mint ellenzéki képviselőként felvenni a mandátumot, közben meg diktatúrát kiáltani, bele a nagyvilágba.

2023. március 26. 12:37
null
Szombathy Pál
Szombathy Pál
Facebook

„Utcai szatyorárus politikai ellenállóként állami finanszírozású Hadik-filmben vágtatva huszárkodni olyasmi, mint ellenzéki képviselőként felvenni a mandátumot, közben meg diktatúrát kiáltani, bele a nagyvilágba.”

 

Tisztázzuk a Hadik-helyzetet, avagy mit keres, Molnár Áron a noÁr alapítója egy állami filmben?

„A Hadik egy adófizetői forintokból készült film. A te és az én befizetett adómból készült el. A befizetett adó nem a kormány pénze. Nem kegyet gyakorol az állam, hanem a kötelességét végzi, amikor elkülönít a kultúrára adófizetői forintot. Akkor én lepaktáltam a kormánnyal azzal, hogy a Hadikban játszom?

 

***

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. március 27. 08:59
No persze, ha a "Zsidó csillag ragyogása" címmel készült volna magyar film (például Tarr Béla rendezésével) a hazáért harcoló vitéz zsidó katonákról, akik megmutatták vitézségüket a gaz nácik ellen, akkor lelkendeznél ugye? Csakhogy (tisztelet a ritka személyes kivételnek) ilyenről nem tudunk. Zsidó századok, zászlóaljak, ezredek, hadosztályok, hadtestek, hadseregek nem harcoltak saját népük életéért, biztonságáért. Szóval, hogy is van ez, Szombathy elvtárs?
Proxima Centauri
2023. március 27. 08:11
A kommunista magyar állam csináltatott anno 1968 egy történelmi filmet Egri csillagok címmel. Stáblista: ???????? Mondjuk a Raksányi Gellért nincs benne... a rosseb tudja miért....
Robertoo
2023. március 26. 21:08
Ne legyél már ennyire finnyás szombati! Elvtársról van szó. Morális okokból megteheti, nem?
Syr Wullam
2023. március 26. 18:05
Touché. Gyengébbek kedvéért: talált, elsüllyedt. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!