Semjén Zsolt és a mellben maradó tej: Újabb verset elemzek kíméletlenül!

2023. március 10. 19:32

Hát... Azért itt vegyünk most együtt nagy levegőt! Fújjuk ki!

2023. március 10. 19:32
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Ez a záróakkord lehetne akár az orbáni »kereszténydemokrata« rezsim mottója is!! Hiszen folyton a kereszténység és a tízparancsolat nevében beszélnek, de a szeretet tanítása valahogy még sem megy át nekik. Hiszen a politikájukat a jézusi szeretet helyett a gyűlöletre, a kirekesztésre és az ellenségképzésre építik. Valahogy úgy, mintha mindannyian semjén zsoltik lennének, akik vágynak az anyjuk mellére, de ő inkább úgy dönt, hogy rohadjon meg benne a tej, de akkor sem adja oda az epekedő csecsemőnek. A szeretet megtagadása ez, s nem csupán az »el-nem-szeretett szeretet«.

Innen jönne az a végtelen frusztráltság, az önszeretet teljes hiánya, vagy mondjam inkább azt, hogy parttalan önutálat, amit ez az ember és az összes NEResztény kényszeresen mások gyűlöletével kompenzál? Hiszen amíg másokat gyűlölnek vagy mások ellen uszítanak, addig nem kell észrevenniük, hogy mennyire végtelenül utálják saját magukat.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2023. március 11. 21:57
Ez a Rita egy irrita.
Peppa
2023. március 11. 14:46
Mi a fasz van, Pettingfalvi?
Szabó A. Imre
2023. március 11. 14:27
Nem értem mi ezzel a probléma! 2018-ban szerzői magánkiadásban, mint az előszóban Sajgó Szabolcs SJ is írja, a szűkebb baráti körnek szánva, egy negyvenoldalas füzetnyi kötetben, megjelentek Semjén tizenéves korában írt versei. Tudtommal nem bűn verset írni, megjelentetni sem az, akinek nem tetszik, az ne olvassa, nem neki szól. Egyébként pedig, átfutva a kötetet, egy tizenéves kölyöktől meglepően érett munkákat tartalmaz, semmi szégyellnivaló nincs rajtuk.
lyon
2023. március 11. 12:08
..agyhalott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!