Az NB II-ben fizetési sapkát kellene bevezetni

2023. március 28. 13:10

Ma már sok minden mintha csak a pénzről szólna, a játékosok inkább elmennek több pénzért máshová, még akkor is, ha ott csak a kispadon ülnek. Interjú.

2023. március 28. 13:10
null
Lipcsei Péter
NB1.hu

Tegyük fel, 16 csapatos lesz az NB I, és feljutó helyen áll a Soroksár. Ez megtörténhet?

Feljuthat a Soroksár, de mi most még nem állunk készen az élvonalra anyagilag és az infrastruktúra szempontjából. A realitás számunkra a középmezőny, a 8-12. hely. Persze, minden edző a dobogóért szeretne harcolni, és feljutni az NB I-be, de ez nem reális. A 20 csapatos bajnokságnak egészen a végén vagyunk költségvetési szempontból. Ma már sok minden mintha csak a pénzről szólna, a játékosok inkább elmennek több pénzért máshová, még akkor is, ha ott csak a kispadon ülnek.

Hogyan lehetne változtatni ezen?

Nekem van egy merész ötletem: az NB II-ben fizetési sapkát kellene bevezetni, és akkor nem lenne ilyen nagy a játékosmozgás. Hiszen rengeteg olyan futballista van, aki az egyik oldalon nem kell, emiatt mondjuk északról elmegy nyugatra több millió forintért, ahol aztán csak 20 perceket játszik, és sok pénzt keres valódi teljesítmény nélkül. Akik megérdemlik, azok menjenek az NB I-be, és ott keressenek nagyobb összeget. Félre ne értsék, nem vagyok féltékeny, de máshogy ezt a folyamatot nem lehet megállítani. Ha pedig ez a változtatás bejönne, akkor Soroksáron ötven játékosból is tudnék válogatni, igazi versenyhelyzetet lehetne teremteni, még többet érne a szakmai munka.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2023. május 17. 13:48
"Ma már sok minden mintha csak a pénzről szólna." Jaj, Peti. Ez a te idődben is pont így volt. És nálunk kb. már 50-60 éve így megy. Amúgy zárójelben azért ma, ezzel együtt mintha egy kicsit már többet mozognának a pályán egy bajnokin, mint a ti időtökben. Egyébként meg ahol a pénzről szól a foci, az nyugaton van. Adják veszik fizetik a játékosokat súlyos pénzekért, persze szigorúan teljesítmény arányosan. Ott piaci viszonyok uralkodnak, nálunk meg ócskapiaci viszonyok. Legalábbis klubszinten. Itt soha nem lesz tartós nemzetközi sikereket elérő klub, hacsak nem jön ide is valami dollármilliárdos megvenni valamelyik klubot, kib.szni a klubvezetést, a "szakember" gárdát, meg lecserélni a játékos állomány 99 %-át profi futballistákra. Na, akkor lesz jó klubcsapatunk. Mert jelenleg csak a középszerű, megalkuvó, igénytelen szakmai színvonal érvényesül, igaz, a színvonalhoz képest tényleg magas bérezéssel. A válogatott már más. Nekünk is a Horvát modellt kéne alkalmazni, és a tehetségkutatásra, és nevelésre helyezni a hangsúlyt.
Tommaso
2023. április 24. 16:48
Lipcsei érdekelt abban, hogy a jelenlegi szisztéma fennmaradjon. Ezért nem is volt őszinte. Az NB II-ben nem bérsapka kell, hanem teljesitményarányös bér, amit NEM AZ ÁLLAM FIZET, hanem a klub és a csapat keres meg. KIZÁRT, hogy jegybevételből és reklámokból klubonként 25 focistának milliós fizetést lehessen adni. Egyrészt van pár száz néző, ez összesen nem hoz a konyhára egymilliót sem. Másrészt ki reklámoz pár száz nézőnek? Max a helyi vegyesbolt vagy étterem tulaja, de az ő anyagi lehetőségei erősen korlátozottak.
1dollar
2023. március 28. 18:45
Teljesítmény értékelési rendszert kell bevezetni, mint a semmirekellő pedofil tanaraknak.
rollotomasi
2023. március 28. 14:59
A TAO alapkoncepciója jó, de sajnos kényelmessé teszi a klubokat, akik az infrastrukturális beruházásokon túl - főleg, ahol van lehetőség a zsebek tömésére is a túlárazott beszállítói szerződésekkel - a saját futballisták képzése nem igazán prioritás, inkább vesznek egyet pénzért. Hogy ez ne így legyen és ki tudják szűrni azokat, akik csak a zavarosban szeretnének halászni, mérni kéne az egyes játékosok és a csapatok teljesítményét és azok arányában kapnák csak meg a TAO pénzeket. Azt hiszem, rövidesen eltűnnének a hiénák, nagyobb fokozatba kapcsolna az utánpótlás képzés is, és egy Szoboszlainak nem kéne külföldi csapatban ifiként játszani, hogy sztár lehessen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!