Fedetlen keblek

2023. március 14. 12:34

Nem mindenkinek könnyű belátni, hogy micsoda képmutatás egy pár százaléknyi kisebbség akaratát ráerőltetni a többségre.

2023. március 14. 12:34
null
Tóth László Levente
Magyar Hírlap

„Az új szabályok szerint tehát ezentúl mindenkinek megengedett a topless fürdőzés Berlin uszodáiban és fürdőiben. A városvezetés azután döntött így, hogy 2022-ben egy 33 éves hölgy panaszt tett amiatt, mert kiküldték egy uszodából, mivel nem akarta eltakarni a mellét. Ő úgy vélte, ezzel diszkriminálták. A topless úszást így ezentúl minden nőnemű vagy nőiesnek érzékelt mellű személy számára lehetővé kell tenni a város nyilvános szabadtéri és fedett uszodáiban. Az első nyilatkozatok szerint az új szabályozás egyenlő jogokat biztosít a férfi, női vagy nem bináris berlini lakosok számára, még akkor is, ha nem jelenti mindjárt azt is, hogy a berlini nőknek kötelező a topless az uszodákban és a strandokon.

Hogy miért kell erről írni? Több oka is van. Nem nudista strandokról van szó – ahová az jár, aki a nudizmust szereti –, hanem a nyilvános fürdőhelyekről, amelyekbe mindenki igyekszik, különösen a nyaranta mostanában ránk szabadult, embert próbáló hőségben. Tehát nemcsak mondjuk olyan német hölgyek, akiket a fullasztó forróságban zavar a fürdőruha felsőrész – az ilyesminek amúgy szinte hagyománya van náluk, sokan közülük már a 70-es években is természetesnek vették, hogy monokiniznek a Balatonnál –, hanem a fedetlen női kebleket amúgy általában kedvelő, egészséges férfiemberek is. Szerintem őket zavarja majd a legkevésbé a változás, voltak, akik két sör között eddig is lelkesen kukkoltak. A sok esetben elfojtott szexualitásukat a berlini szobák homályában azért kiélő muszlim férfiakról már ne is beszéljünk. Ám járnak még a fürdőkbe a mezítelenségre különösen érzékeny kamaszok is. És ne süssük le a szemünket, csak azért, mert valakik szemérmetlenek és szemérmetlenül szemtelenek is. Igen, a szüleik visznek a fürdőkbe – mert ez a hűsölés legegyszerűbb módja, hacsak valaki nem a Dunában akar lehűlni – az érzékenyítésnek még igen képlékeny időszakát élő gyermekeket is.

Felteszem, nem mindenkinek könnyű belátni, hogy micsoda képmutatás egy pár százaléknyi kisebbség akaratát ráerőltetni a többségre. Pedig ha, mondjuk, egy berlini polgárt zavarnak az úszásban a fedetlen keblek, akkor nem tehet mást, minthogy ezek után elkerüli a fürdőket. Tehet mást is persze, ha mondjuk férfi és annak is érzi magát. Ez esetben megteheti akár azt is, hogy beadvánnyal fordul a berlini városvezetéshez, hogy neki speciel a fürdőnadrágja szorít, és nem akarja viselni fürdőzés közben. Őt ugyan ne diszkriminálják már ezzel. A kilátások még tovább is fajulhatnak, így inkább nem adnék további ötleteket.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. március 17. 18:15
A lehetőség, nem azonos a kötelezőséggel.
zsanett-kúnrum
2023. március 15. 07:19
Eztán egy gyúrcsanyi abúzus is a berlini latkép csendélete
Ne szájalj
2023. március 15. 06:37
Csodas elmenyeket lehet majd szerezni, ha tulsulyos nyugdijasok elkezdenek csapatostul monokiniben uszodazni.
Ricsibmf
2023. március 14. 23:10
Akkor minden német strand félnudista lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!