Első- és másodosztályú német polgárok

2023. március 09. 16:10

A német lakosok ellen irányuló szadista akciók áldozatai mindkét esetben a társadalom leggyengébbjeihez tartoznak, szegények és öregek.

2023. március 09. 16:10
null
Krisztina Koenen
Krisztina Koenen
Neokohn

„Ugyanakkor a feminista külpolitika értelmében, ahol tud, keresztbe tesz azoknak az európai országoknak, amelyek megpróbálják a migránsok egyre agresszívabb nyomulását feltartóztatni.

Ahol mégis mutatkozik valamiféle ellenállás, azt a rendszermédia segítségével vagy elhallgatják, vagy a náci és jobboldali besorolással igyekeznek mindenkit elrettenteni a részvételtől.

Ez az eljárás az év eleje óta a mecklenburg-vorpommerni Upahlban folyó harc esetében nem vezetett sikerre. A járási vezetés az 500 lakosú faluban egy konténertelep felállítását tervezte 400 migráns számára, ami közfelháborodáshoz és több tüntetéshez vezetett, amelyen a falu szinte teljes lakossága részt vett. Végül a dolgok odáig fajultak, hogy az járási vezetés ülését a készenléti rendőrségnek kellett védelmeznie.

Talán azért, mert a heves ellenállás meglepte az állami szerveket, a közigazgatási bíróság néhány napja úgy döntött, hogy a járás terve törvénytelen volt, mert a döntés a konténerek felállításáról a falu lakosságának tájékoztatása előtt született meg.

Upahl nem egyedi eset, egyre gyakrabban ütközik a migránsok betelepítése heves ellenállásba, mint az utóbbi hetekben Szászországban és Bajorországban. Polgármesterek és járási vezetők egyre gyakrabban figyelmeztetik a kormányt, hogy a helyzet sok helyütt a robbanásig feszült.

De a szocdem-zöld-szabaddemokrata kormány számára a német államiság multikulturális megsemmisítése elsőséget élvez a német nép kicsinyes érdekeivel szemben. Ez már az amúgy migránspárti kereszténydemokrata CDU-nak is egy kicsit soknak bizonyult, úgy, hogy Friedrich Merz pártelnök saját »menekültcsúcsot« hívott össze március 30.-ára. De ott persze nem a határok ellenőrzéséről, a migráns bűnözők és illegális bevándorlók kitoloncolásáról lesz szó. Sokkal inkább arról, hogy hogyan lehetne a lakosságnak szülőföldje elvesztését pozitívabb színben bemutatni.”

Nyitókép: JENS SCHLUETER / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. március 10. 16:35
Lakásszövetkezetekből idős embereket tesznek az utcára, mert kell a hely a migriknek. Németek, mikor ébredtek már fel??
nakatomi
2023. március 09. 22:03
A cikkben szóba kerül a lörrachi eset is: "Ez év február 15-én levelet kapott a svájci határhoz közeli Lörrach város negyven lakosa. "Mint tudják, egy ideje jelentősen megnövekedett az Ukrajnából és más égtájakról Németországba érkezett menekültek áradata, A menekültotthonok mellett intenzíven keresünk más elhelyezési lehetőségeket. A Wölblin utca 21-től 29-ig terjedő házak különösen alkalmasak erre a célra. Ez Ön számára azt jelenti, hogy nemsokára fel fogjuk mondani az Önnel kötött bérleti szerződést.” A lörrachi főpolgármester, a közfelháborodás nyomán összehívott sajtókonferencián megdöbbenésének adott hangot, és elárulta, hogy „alig lehet elviselni” --na nem a kidobottak kínját--, hanem az önkormányzati háztulajdonos ellen fellángolt gyűlöletet, melyet képtelen volt megérteni. A háztulajdonos képviselője pedig --alig elviselhető cinizmussal-- azt ígérte, hogy természetesen senkit sem fognak a kiköltözésre kényszeríteni. A tapasztalat azt mutatja, mondta, hogy az emberek majd maguktól is elmennek, ha az első migránsokat betelepítették. "
Türelem
2023. március 09. 19:41
Krisztina Európa, az európai emberek, közte az európai zsidóság lelke, világítótornya, a világosság a sötétségben.
NullaSalus
2023. március 09. 19:24
Olasz barátaink erre mondják azt, hogy "cazzi vostri".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!