Nézzük már meg a történet másik oldalát is

2023. március 14. 21:13

Nem szabadott volna ilyen helyzetbe hozni sem a vendég kapust, sem a kisgyermeket, sem a családját.

2023. március 14. 21:13
null
Kulifai Máté
Kulifai Máté
Facebook

„Lincseljünk kapust!

Bunkóság? Persze, hogy az. Nem engedni egy szülinapos kisgyermeknek, hogy élete nagy pillanatában, több száz szurkoló előtt, ügyesen a labdát vezetve, gólt szerezzen… A DVTK kapusának valahogy nem sikerült felülemelkednie az ösztönös kapusreflexeken, levetkőzve a mindenre elszánt versenysportoló énjét és puszta emberségből, azzal a gesztussal kedveskedjen egy páréves bátor kisfiúnak, hogy nem áll annak útjába, hogy életében először ekkora pályán, hálóba guríthasson egy labdát. Kapusunk tehát védett, kétszer is. Joggal bosszankodhat ezen az MTK-szurkoló, a tévénéző, s az internetező is, ám ami a sajtóban történő keresztre feszítést illeti - talán emberségből nem csak a hálóőrnek kellene mit tanulnia.

Olyan mértékű gyűlöletet, erőszakos indulatot, mocskot és szitkozódást talán még Orbán és Gyurcsány sem kapott együttvéve az elmúlt napokban, mint ez a jobb sorsra érdemes magyar labdarúgó. Idézni sincs kedvem a kommentelőket, hogy mi mindent kívántak a mérkőzés hangulatából kiszakadni nem képes sportolónak. Biztos ezzel lehet legjobban kiállni egy megbántódó gyermek mellett? Ezzel a moralizáló mellkasdöngetéssel és mocskolódással állunk a jó oldalra?

Nézzük már meg a történet másik oldalát is: az MTK és a DVTK az Nb2 abszolút rangadóját vívta. A Diósgyőr idegenben kényszerül játszani, a félidőben többgólos hátrányban van, ami egy kapus számára különösen kellemetlen. A félidei szünetben nyilván fejmosást is kap ilyenkor minden hasonló helyzetben levő csapat. Emberünk tehát azzal szembesül, hogy készül a második félidőre, hergeli magát, hogy ebbe a kapuba több gól nem megy be, megfordítják a meccset. Minden versenysportoló tudja, mennyire kell ilyenkor az embernek spanolnia magát, hogy harci üzemmódba helyezkedjen. Ebben a szituációban jelenik meg kisemberünk, aki az ellenfél biztatására nem csak kezdőrúgást végez, hanem MTK-mezben robog a kapu felé, hogy még ő is bevegye a diósgyőri kaput.

Be kellett volna engednie? Szerintem be.

De nem szabadott volna ilyen helyzetbe hozni sem a vendég kapust, sem a kisgyermeket, sem a családját.

Öröm az ürömben, hogy a kommentelőknél jóval érettebb hozzáállást tanúsítottak az érintettek a kellemetlen eset után.

Az MTK kedves videóval és közös csapatfotóval vigasztalta a fiút, a DVTK az egész kiscsapatát meghívta meccsre, a kapus pedig bocsánatkérésként relikviát is ígért a csöppségnek. Az édesapa azt reméli, hogy ahogyan a sajnálatos eset, úgy ez a rendkívül korrekt hozzáállás is bejárja majd a sajtót.

Én is remélem. A magam részét meg is tettem ezzel a kis poszttal.

Isten éltessen Énok!”

Nyitókép: képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zöldalma
2023. március 15. 17:12
Csak emberségről kellene szólnia a történetnek, de a Trombitás féle gnóm neres propagandisták belevittek minden mocskot.
u.cserkész
2023. március 15. 13:51
Tavaly a szülinapomra jöttek bohócok, mert apukám megfizette. Az idén kezdőrúgást kaptam ajándékba, mert apukám kifizette. Senki más gyerek nem vezethette még a labdát igaz meccsen. Csak a bunkó vidékiek rontották el, pedig én MTK-s vagyok. És apukám vesz nekem gimnáziumi felvételit is. A kisgyereket sajnálom, mert nem tehet róla, hogy ilyen lököttek vannak körülötte.
Ádámm
2023. március 15. 12:42
Kedves Kalifai úr. Az,hogy ki a bunkó a Magyar labdarúgásban azt nehogy már ön döntse el. Maga szerint normális,hogy egy fizetett kezdőrúgás odáig jusson el,hogy egy 10 éves gyereken és édesapján keresztűl provokálják a DVTK kapusát és edzőjét ? Maga szerint normális,hogy olyan nagymúltu egyesület,mint az MTk ezzel hívja fel magára a figyelmet,mert már Illés Béla idejében is csak a talarítószemélyzetet és kedves családját továbbá az ellenfél szúrkolóit lehetett látni az MTK meccsein és most sem sokkal különb a helyzet. Hagy kérdezzem már meg hogy milyen reklám értéke van vajon egy ilyen nézőszámmal rendelkező csapatnak? Ez az MTK-DVTK rangadó nézőszáma nem elsősorban az MTK-nak köszönhetö,hanem annak a csapatnak akit voltak kedvesek provokálni. A 10 éves kisfiú akkor fog igazi bajnok lenni,ha olyan csapatban fog focizni,ahol több ezres tömeg kiváncsi a játékára mert jelenleg erre nem az Hungária körút a legmegfelőbb hely,főleg annak fényében,hogy a nevelő egyesülete belerángatta egy kellemetlen helyzetbe.
Gszmt
2023. március 15. 11:39
„Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr - Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros - Újpest meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa. A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy. Ugyanakkor a klub meghívta őket egy hazai DVTK mérkőzésre. Remélem ezzel az ügyet lezártnak tekinthetjük” – jelentette ki a vezetőedző. "Ó, hol a tenger, melyben megfulladhatnánk - így hangzik panaszunk sekély mocsarak fölött"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!