Ritkán látott jelenet: a diósgyőri kapus nem engedte a gólt a születésnapos MTK-s kisfiúnak (VIDEÓ)

2023. március 13. 21:46

Kétszer is hárított Senkó Zsombor, másodjára még el is rúgta a labdát.

2023. március 13. 21:46
null

Szokatlan jelenetre került sor a hétfői NB2-es bajnokin. Az MTK-DVTK meccs második félidejének elején a kezdőrúgást egy születésnapját ünneplő kisfiú, Varga Énok végezhette el.

Később kiderült, hogy az MTK egykori válogatott focistája, Stieber Zoltán szólt a fiúnak, hogy ne csak gurítsa le a labdát, hanem nyugodtan vigye kapura, és lőjön egy gólt. 

Igen ám, de a miskolciak kapusa,  Senkó Zsombor másként gondolta: előbb kitérdelte Varga lövését, majd megfogta a második próbálkozást is, jó messzire elrúgva a labdát. Közben az MTK-s közönség hangosan fújolt.

Az M4 Sport felvételén látszik, hogy a kisfiú nem viselte jól az esetet, és a könnyeivel küszködött, miközben vitték le a pályáról. 

Senkó egyébként 4 gólt is kapott a „rendes” meccsen, amelyet a félidei 2-0 után 4-2-vel húztak be a fővárosiak.

A videót itt nézheti meg.

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. március 15. 17:24
Civil a pályán! Aki nem játékos, vagy bíró, az mind civil! A bírónak ilyenkor a versenyt fel kell függesztenie úgy, hogy erről minden játékos tudomást szerezzen.
Káj-Ármin
2023. március 14. 19:49
Vicc, hogy mi lett ebből az ügyből... Kezdjük talán a Telex cikkével: "Újabb hungarikum: a világ legbunkóbb kapusa is magyar" WTF??? Lehet arra céloztak, hogy a világ legbunkóbb újságírója is "magyar" vagyis közülük való??? Egy ekkora gyereknek semmi keresnie valója nincs az "oroszlánok" között, még akkor se, ha azok fogatlanok és ez csak az NB II... De íme egy videó arról, hogy Kobe Bryant (RIP) hogyan egy-az-egyezett egy kissráccal, még fénykorában: https://www.youtube.com/watch?v=pFUTjdR9XwY Természetesen nem egy meccs szünetében, hanem egy vidám nyári tábor keretei között. Mindenki eldöntheti, hogy mi a véleménye az ügyről, de azért az túlzás, hogy emiatt megint embereket hurcoltak meg alaptalanul. Az MTK meg jó lesz, ha rögzíti pontosan, hogy mit is jelent a kezdőrúgás, ha már ez a hülye szokás idehaza így elterjedt. Mert például a Bundesligában vagy a Premier League-ben nem szokás az efféle vásári kufárkodás...
syphax
2023. március 14. 13:56
P.s.: "Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. " Lényeg. Miért nem szóltak az MTK-sok, hogy úgy akarnak--az egyébként nagyon aranyos kisfiünak örömet szereztetni--hogy Senkó Zsomborral a DVTK kapusával beengedtetika a "kisédes" "lövését"?Ez MEGTEHETŐ LETT VOLNA, NEM TETTÉK MEG, NEM TRAGÉDIA, DE AKKOR NE HIBÁZTASSÁK A DVTK-T!
syphax
2023. március 14. 13:48
"... Mindenekelőtt szeretném felmenteni Senkó Zsombort és a csapatot, az én kérésem volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, ő csak eleget tett ennek a kérésnek - nyilatkozta Kuznyecov Szergej. - Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr - Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros - Újpest meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa. A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy. Ugyanakkor a klub meghívta őket egy hazai DVTK mérkőzésre. Remélem ezzel az ügyet lezártnak tekinthetjük. - Nagyon örülünk annak, hogy pozitívan zárulhat ez a történet, mi nem neheztelünk Zsomborra, ő csak azt tette, amit kértek tőle - tette hozzá Varga Béla, Énok édesapja. - Nem lenne szerencsés, ha megbélyegeznék emiatt. Ez nem egy eltervezett akció volt, spontán alakult így, az MTK egyik labdarúgója mondta Énoknak, hogy vigye végig a labdát. Dr. Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa az elsők között hívott fel bennünket telefonon, hogy elhívjon minket Diósgyőrbe egy mérkőzésre, ahol elvégezhetünk egy kezdőrúgást és személyesen is találkozhatunk Zsomborral és a csapattal. Természetesen köszönjük a meghívást, eleget fogunk neki tenni. Nincs bennünk harag. Azt szeretném, ha a történet pozitív végkimenetele is legalább akkora sajtóvisszhangot kapna, mint maga a sajnálatos eset."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!