Karácsony Gergely minősített embertelensége

2023. március 08. 14:13

Hogy képes arra egy politikus, egy majd kétmilliós világváros vezetője, hogy ilyen gyalázatos, emberellenes kijelentést tegyen magyar választói rovására?

2023. március 08. 14:13
null
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„Azon morfondírozok, mikor van jobban ellátva a beteg? Ha a háziorvos meggyógyítja, vagy akkor, ha nem gyógyítja meg? Mert például a kamara sztrájkra szólította föl az orvosokat, Karácsony pedig kéri, hogy maradjanak tagjai a kamarának. Vagyis kéri, hogy a háziorvosok ne lássák el továbbra sem a betegeket. A kérdés természetesen költői.

»Sok van, mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb«, olvashatjuk Szophoklésznál. Karácsony Gergely lépten-nyomon bebizonyítja, hogy ez a bölcsesség negatív irányban is igaz. Nem akarom sorolni a főpolgármester budapestiek ellenében hozott, az életüket megkeserítő döntéseit, sajnos van belőlük nagy számban. Ám a Magyar Orvosi Kamara (MOK) politikailag motivált álláspontjával való egyetértése azt mutatja, hogy Karácsony nemcsak budapestiek ellensége, de úgy véli, országos kompetenciával is rendelkezik, és rosszat akarhat a főváros határain túl élő millióknak is. Egy szó, mint száz, a minősített embertelenség is lehet csodálatos. Hogy képes arra egy politikus, egy majd kétmilliós világváros vezetője, hogy ilyen gyalázatos, emberellenes kijelentést tegyen magyar választói rovására?

Az Országgyűlésnek ugyanis éppen azért kellett rapid módon közbeavatkoznia a döntése nélkül komollyá váló helyzetben, hogy még véletlenül se maradjon ellátatlanul beteg. És hogy mennyire megalapozott volt a parlamenti döntés, azt Csókay András idegsebész fogalmazta meg, akin kívül a sziámi ikrek szétválasztására a világon egyetlen más orvos sem vállalkozott. Ő az igazi orvos, akinek tényleg első az ember. »Személy szerint nagyon örülök a kamara hátrébb léptetésének. Nem lehet így fenyegetni orvosokat, hogy aláírnak vagy nem.« Hozzátette. »Sok orvos örül ennek, hogy nem kötelező a tagság mostantól, nem vonhatja be a kamara a működési engedélyt akár mondvacsinált dolgok miatt. Milyen kamara az, amely ilyen etikai kódexet ír, hogy a 'szúnyogot kiszűrik, a tevét meg lenyelik', hogy a Bibliát idézzem.«”

***

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakNézelődök
2023. március 25. 18:10
De a hülyét minek nézzük, okosnak????XXDDD
Jaja
2023. március 10. 06:13
Kamugeli mindig abba szól bele amihez se köze, se fogalma! Egy dolga lenne..a fővárossal foglalkozni! De mivel nem ért hozzá, ezért ostoba módon belepofázik mindenbe!
Balatonakarattya
2023. március 09. 10:23
Ez a Horváth K. még nyomokban sem tartalmaz tehetséget. Mint a fenti soraiból is kitűnik, valami teljesen máshoz ért nagyon. (Ilyen szánalmas, izzadtságszagú érvelést még a Szabad Nép sem engedett volna meg magának.)
Palatin
2023. március 08. 23:32
Karácsony BUDAPEST RÁKFENÉJE. Radnóti, kedvenc költöm ma ilyesmit írna róla: Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nékem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Álmodban előtted térdel, kegyeidért esengve árva néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!