Még Márai sem látott a jövőbe

2023. március 22. 15:34

Orbán János Dénes – A Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja (még fejlődnie kell, hogy rendes tag legyen).

2023. március 22. 15:34
null
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„Még Márai sem látott a jövőbe. 

Néhány napja az 1944. március 19-i német megszállás és az azt követő nyilas terror kapcsán azt ígértem, hogy mindenképpen foglalkozni kell az idei Kossuth-díjasokkal.

Márainak a Sándor napi nagy vacsorán egy nyilas érzelmű rokon mondta, hogy »Nektek, a tehetségeseknek lejárt az időtök, most mi jövünk, a tehetségtelenek.« Mint írtam, jöttek és maradtak és akkor nézzünk az idei Kossuth-díjasok közül kettőt, apró részletekkel illusztrálva munkásságukat!

Orbán János Dénes – A Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja (még fejlődnie kell, hogy rendes tag legyen).

(...)

Idáig jutottam a diktálásban, amikor az Ágnes (az okoskodó asszisztensnő) azt mondja, hogy összekevertem a két Kossuth-díjast, mert a Laurával a fasz kivan c. költeményt azt nem L. Simon László, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja írta, hanem a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja.

Na, néztem Ágnes szemébe és megkérdeztem: »Most őszintén, nem mindegy, hogy melyikük írta?« (Szerintem erre Márai azért mégsem számított.)

Na, ebből a nőből elegem van! Nyomkodja az orrom alá a telefonját, hogy az L. Simon László nem is Kossuth-díjas. Jézus Mária, mi lesz, ha ezt megtudja? Lehet, hogy mérgében még a Nemzeti Múzeumot is becsukja. Mindegy.”

Nyitókép: Képernyőkép

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. március 23. 09:51
És mégis mit akart csokifutyi mondani?
Palatin
2023. március 22. 22:35
Havaska, mindaz, amit te nem írsz meg, az egy olyan igazi bestseller, amit csak elrontani lehet. Csak így tovább. légy ebben az értelemben termékeny. Havas, apád sokkal különb ember volt, mint te vagy, ezt tudjuk. Az ifjú Havas egy ócska demagóg gyurcsányista propagandista, a budapesti lumpen-elit villogó figurája. Nem több. Nincs rátok szükség, árulók vagytok. Hiába nagy a pofád, attól te mégy egy senki vagy. Orbánhoz ne hasonlísd magadat, te egy hitvány firkász vagy, az ö vállán egy ország sorsát cipeli, és ezt minden aljas támadásaitok ellenére ragyogóan csinálja. Ócska komcsik vagytok, a legocsmányabb fajtából. Ezek a Havas Henrik stb. féle tengö-lengö, ingyenélö, simlis tagjai a budapesti lumpen-elitnek, - akik a csatornáikon osztják a katyvaszt, a szennyvizet a budapesti naiv tömegnek -, hantázó, blöffölö, heccelö szélhámosok.
fonak
2023. március 22. 21:39
Henrik meg mérgében keményen diktált egyet Ágnesnek, a titkárnőnek. Álmában.
Lmcwelt
2023. március 22. 19:13
Te szar alkoholista féreg hát már megint hogy nézel ki?! Két hete egyfolytába vedesz mi?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!