A propagandafronton a helyzet változatlan

2023. március 10. 22:37

Szerencsére itt van Orbán, a békeharcos, aki megakadályozza azt, hogy ebből a regionális konfliktusból világháború legyen.

2023. március 10. 22:37
null
Fóti Tamás
Jelen hetilap

„Az országértékelő és a heti rádiós kinyilatkoztatások ugyanazt üzenik: mindenki azon mesterkedik, hogy Magyarországot belerántsa abba a háborúba, amit szlávok vívnak szlávok ellen, tehát nekünk nincs közünk hozzá. Szerencsére itt van Orbán, a békeharcos, aki megakadályozza azt, hogy ebből a regionális konfliktusból világháború legyen.

Orbán Viktor folyamatosan azt mondja, hogy az Oroszország elleni szankciókat Brüsszel kényszeríti ki. Kikből is? Hiszen a Tanács, azaz a tagállamok rábólintása nélkül nem történik semmi, az a megveszekedett Európai Bizottság csupán javaslatot tesz. »Brüsszeliták még nem adták életüket« – visz be nekik a magyar miniszterelnök egy újabb jobbegyenest, és hozzáteszi: »Magyarország az egyetlen uniós ország, amely kénytelen emberáldozatot hozni«.  Tehát, akkor mégsem szláv belháborúról van szó?

Ezen az ellentmondáson túlteszi magát, sőt, mint mondja, Magyarország az egyetlen EU-tag, amelyik a béke pártján van. Lám, Németország egy évvel ezelőtt még ugyanazt vallotta, mint a magyar külpolitika, mára azonban fokozatosan belesodródott a háborúba. Rosszízű élcelődést is megengedett magának. »Egy éve nem voltunk egyedül a béketáborban, ott voltak a németek is, csak sisakot szállítottak, ehhez képest néhány hét múlva Leopard tankok vonulnak keletre, az orosz határ felé. Talán még a régi térképek is megvannak.«

Vajon mit akart ezzel a második világháborús és náci németországos »poénnal« (derültség a hallgatóság részéről) mondani? Hogy ez a Berlin az a Berlin volna? Kérdezi ezt annak az országnak a kormányfője, amelyik történetesen Hitler végsőkig kitartó szövetségese volt? (Hogy mi lehet Orbán fejében, arról tanúskodhat korábbi ízléstelen kiszólása, amikor az európai gázfogyasztás csökkentéséről volt szó: »a németeknek ebben komoly know how-juk van«.)”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rucalaki
2023. március 11. 20:44
Takarodjon a maffia, megújult tiszta FIDESZT!
Lajoss
2023. március 11. 17:52
Bástya et.a mi reménységünk..Bruhaha
tapir32
2023. március 11. 15:34
Az USA, EU, brit, orosz és ukrán politikai vezetők alkalmatlanságának bizonyítéka, hogy háborúig fajult az orosz - ukrán konfliktus. Ha, már háborúig fajult a helyzet akkor, a háború befejezésén, vagy legalább tűzszüneten kellene munkálkodniuk, és nem a háború folytatásán. A háború párti politikusok alkalmatlanok és / vagy az érdekük a háborúskodás. A mások halálán nyerészkedőknek az érdeke a háború elhúzódása! Binden, Soros stb Akiknek háborús befektetéseik vannak azoknak az érdeke a háború elhúzódása. Fegyverlobbi, cseppfolyós gáz gyártás és szállítás stb. / Pl. a magyargyűlölő Guy Verhofstadt/ Tkp. a fél világnak. A dollárbaloldal is ezért támogatja a háborút. A háborún nyerészkedők. Nagy üzlet a háború! A szankció és háború pártiak Putyin szövetségesei! Az orosz oligarcháknak is nagy üzlet az elhúzódó háború! Eszmékért a katonák halnak meg. A vezetőik a saját érdekeik okán küldik őket a frontra. A politika kizárólag érdekekről szól, amiket szép eszmékbe csomagolnak. Aki, a háborút támogatja az, az ukrán és az orosz emberek halálát támogatja! A háború pártiak semmivel sem különbek, Putyinnál. Mások halálát akarják! Halál pártiak!
bela barva
2023. március 11. 12:30
És te mit teszel a háború ellen Fóti?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!