Gyurcsány és az árnyékos hatalmi gőg

2023. március 08. 11:17

Képzeljük csak el, hogy milyenek lennének ezek, ha valódi hatalmuk lenne.

2023. március 08. 11:17
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Nyáron találkoztam Gyurcsány Ferenccel egy szombathelyi DK-s rendezvényen. Nagyon titokzatos volt és csak annyit ismételgetett, hogy készül, készül, nagyon készül. Majd szeptemberben bejelentette, hogy Dobrev Klárával az élen árnyékkormányt alakítanak. Először azt gondoltam, hogy ez valami rossz vicc.

Később kiderült, hogy ezt teljesen komolyan gondolják. Árnyékkormányüléseket tartanak, majd árnyékkormányinfón ismertetik a döntéseiket. Döntéseket! Árnyékdöntéseket, amiknek semmilyen következménye és haszna nincs. Ezeket leginkább Kálmán Olga vezényletével Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter tartja. Volt szerencsém több ilyenen is részt venni, és az a durva, hogy ezek az emberek borzasztó hatalmi gőggel vannak már most, amikor lényegében semmi komoly funkciójuk nincs. Úgy beszélnek az újságírókkal, mintha legalábbis szavazott volna már rájuk ember ebben az országban.

Képzeljük csak el, hogy milyenek lennének ezek, ha valódi hatalmuk lenne. Nem kell nagy képzelőerő, hiszen volt »szerencsénk« megtapasztalni a múltban, hogy milyen amikor a Gyurcsány-félék döntenek hazánk sorsáról.

Hétfőn is beleszaladtam a DK-s attitűdbe, ugyancsak egy sajtótájékoztatón. Varga Zoltán és Gy. Németh Erzsébet tartották. Érezzük, hogy nem a világ legnagyobb kaliberei, de mégis ők is úgy álltak a magyar nyilvánossághoz, mint akit a (szép magyar mondás tartja). Nem válaszolnak kérdésekre, csak olyanra, amit ők tesznek fel maguknak.

És most nem arról van szó, hogy siránkozni szeretnék. Sokkal inkább azért írom ezeket a sorokat, hogy lássuk, milyenek ezek valójában.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. március 08. 18:55
Dani,a csüngőhasú világa legalább annyira borzasztó,és még kártékonyabb..
bucka
2023. március 08. 18:10
Az angolban van egy mozaik szó LARP Live action role play, magyarul élő szerepjáték. Na, ezt tolják ezek az idióták. Elképzelik, hogy kormányoznak, aztán hazamennek.
Zolcsika
2023. március 08. 14:37
Miért Dani? A gazdáid milyenek?
Palatin
2023. március 08. 14:09
Gyurcsány az új Kun Béle, az új Szálasi, az új Rákosi egy személyben. Ezt a végzetesen kártékony fickót minél elöbb ki kell vonni a forgalomból. Gyurcsány takarodj, te nem fogsz itt mégegyszer tombolni! Fecó, ha kérded, hogy merre induljatok, hát a temetö felé. Hallgasd meg elözetesként Gábriel arkangyal hozzád intézett bensöséges invitációját. Ferenc testvér hallgasd meg dalom. Azt mondom néked, fő a nyugalom. Hisz popsid körül nagy a forgalom, Akolodban is van trágya, friss alom. Bizony magasztos erény az irgalom. De neked az nem jár, úgy gondolom. Nem erősséged az építő szorgalom. Bennünket felráz tőled a borzalom. Szektád egy csődöt termelő malom, Legyen veszted az átkos fogadalom: Hogy támadjon ellenünk a birodalom. Amiért jussotok lesz gyász és siralom. Nekünk nem kell stressz és izgalom. Tünj el tüstént, némán a valogadon, Amig erre még megvan a jó alkalom. Fedjen be téged egy békés sírhalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!