A baloldal most a Horn sétányon keresi a példaképeit

2023. március 30. 22:18

Sárdobálás, gyűlölködés és kioktatás helyett szívesen olvasnánk egy érvekkel alátámasztott listát arról, mit is tett Horn.

2023. március 30. 22:18
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Egy ember megítélése a halála után tisztul le, ezért sem szerencsés élőkről elnevezni (ld. a százhalombattai Kiss László Uszoda esetét). Amíg élünk, követhetünk el bűnöket, de jóvá is tehetjük azokat. Jézus példabeszédében az utolsó órában munkába álló szőlőműves ugyanúgy egy dénárt kap, mint a reggel óta szolgáló. Nagy Imre sok gazság részese volt, aktív szereplője egy huszadik századi diktatórikus rendszer bevezetésének, de mártírhalálával, a forradalom elárulásának megtagadásával feliratkozott a jók közé.

Kérdés, vajon Horn Gyula beállt-e az utolsó órában szőlőmunkásnak?

A sétány-pártiak győzzenek meg erről minket, mert az kevés a megbecsüléshez, hogy az MSZP-nek választást nyert, majd az SZDSZ-t beemelte a hatalomba. Ez is inkább a bűneit szaporítja. Még bocsánatkérésre sem futotta, helyette a »pufajkás voltam, na és«-re tellett. Sárdobálás, gyűlölködés és kioktatás helyett szívesen olvasnánk egy érvekkel alátámasztott listát arról, mit is tett Horn, amiért méltó a megemlékezésre, és ami eltörli, felülírja a korábbi cselekedeteit.

De ha már a szocialisták kétségbeesetten keresnek egy példaképet, akit felmutathatnának, hogy végre legyen nekik is egy hősük az elmúlt ötven évből, akkor hadd javasoljam Pozsgay Imrét, aki éppen úgy – talán jobban is – jelen volt a pártállam lebontásánál, segített a vértelen átmenet levezénylésében, rádiós bejelentése ’56 átértékeléséről a rendszerváltás szimbolikus pillanatának tekinthető, és legalább nem lőtt korábban a forradalmárokra.”

Nyitókép: Facebook

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Davidov
2023. március 31. 10:25
Az infláció felett emelte a nyugdíjakat, a gazdád meg lenyúlja, na ez elég nagy különbség? Tényleg, mindkettő moszkovita?
Parm
2023. március 31. 09:33
Az súlyos gáz, amikor valakinek Horn Gyula egy pozitív idol.
Vakfolt
2023. március 31. 09:16
"Nagy Imre sok gazság részese volt, aktív szereplője egy huszadik századi diktatórikus rendszer bevezetésének, de mártírhalálával, a forradalom elárulásának megtagadásával feliratkozott a jók közé." Értem, tehát tökön rúglak, levágom a lábadat, kitolom a szemed világát, de meghívlak egy fagyira, akkor jó leszek? A komcsi pajtásai mindenképpen kivégezték volna, mit számít, hogy összeeszkábált valami faszom beszédet? Komcsi maradt. Mártír? Mártír a felkötött rablógyilkos, ha azt mondja ti sem vagytok különbek? Ne már. Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van - hazudta - majd befutamodott a jugó nagykövetségre, mikor már a ruszki tankok masíroztak a pesti flaszteren.
enes
2023. március 31. 08:33
Megegyezés Törölni a kersztnevet beveztni az út, utca, fasor stb. mellé a FOK-ot és akkor lesz Horn fok mindenki elfogadhatja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!