Ezek komcsik

2023. február 27. 21:54

Konzervatívok, my ass.

2023. február 27. 21:54
null
Ónody Gomperz Tamás
Jelen hetilap

„Hogyan kezdődött a rendszervisszaváltás 2010 után? Úgy, hogy az MSZMP utódpártja (a továbbiakban: Fidesz) korlátozta az Alkotmánybíróság jogköreit, miután az akkor még nem kivétel nélkül fideszes alkotmánybírók merészelték kifogásolni a visszamenőleges hatályú jogalkotást.

Most ugyanaz történik az Orvosi Kamarával, ami a Földrajzinév-bizottsággal, a CEU-val, az ’56-os intézettel, az Akadémiával, a pedagógusokkal, a független színházakkal, a Klubrádióval vagy a Népszabadsággal. Valaki megnyikkan, megtorolják. Mert ezek komcsik. Nem feltétlenül a világnézetükben, bár egy kicsit abban is, hanem a mentalitásukban.

Azt állítják, hogy az Orvosi Kamara visszaél a hatalmával. Az az állampárt vádaskodik hatalmi visszaéléssel, amelyik évek óta rendeleti úton kormányoz bármiféle intézményi ellensúly nélkül. Mi történik éppen? A statáriális jogalkotás keretében benyújtanak egy jogszabályt, amelyet gyorsabban fogadnak el, mint ahogy egy grazi idegorvos a nyugtatóinjekciókat adja be. Egyik napról a másikra törölnek el adónemeket, üresítenek ki szakmai köztestületeket, vezetnek be hatósági árat.

Konzervatívok, my ass.

Majd el fogják mondani, hogy ők csak növelték az orvosok szabadságát a kötelező kamarai tagság megszüntetésével. Mindenki más pedig fizesse Parragh elvtársnak változatlanul a kötelező kamarai tagdíjat.”

A nyitóképen Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Fotó: MTI/Lakatos Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sting61
2023. február 28. 20:39
Te hidlakó!Go home!Ami nem a Kárpát medencében van!
olajfa1
2023. február 28. 18:55
A te szádból folyik ki a SZAR! Ónody Gomperz Tamás!... és CION-FASISZTÁK VAGYTOK! No és ha a Hypokrateszi esküt A MI POLITIKÁNK MIATT NEM KELL!!!! MEGSZEGNIE MEG AZ ORVOSOKNAK... AKKOR EZT ÖRÖMMEL BEVÁLLALJUK! Mert akkor teszerinted Hypokratesz is KOMMUNISTA VOLT!!! MERT MINDENKIN SEGÍTETT!!!
csulak
2023. február 28. 17:17
SOHA TOBBE BALOLDALT !
dezilluzionista
2023. február 28. 13:33
NER=NemzetiEgyüttszopásRencere
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!