Orbán évértékelő: ma újra színpadra lép a fáradt tévés prédikátorba oltott Kádár János

2023. február 18. 10:51

Chanel vagy Dior ruhát választ az alkalomra Várkonyi Andrea? Rákay Philip tud közel parkolni a Mercivel?

2023. február 18. 10:51
null
Lengyel Tibor
HVG

„A mostani, huszonnegyedik Orbán-évértékelő már az Ukrajnában csaknem egy éve zajló háború és a gazdasági válság árnyékában hangzik majd el, bár tény, hogy egyúttal egy újabb kétharmados parlamenti többséget eredményező, győztes választás után is. Utóbbi tény ellenére a kormányfő beszéde inkább komor hangulatú lehet majd, még ha a fő célja a bátorítás és a remény is lesz.

A mostani helyzet, a veszélyek kora ugyanakkor kiváló alkalom lesz arra, hogy a kizárólag a saját táborába tartozó, egy-egy jó mondatát heves tapssal jutalmazó, válogatott közönsége előtt Orbán Viktor – a már tavaly is fegyvert emlegető tavalyi beszéd után – előadja azt, amit a legjobban kedvel: még ha üres is, de teátrális, de jól hangzó frázisokat puffogtató, kedélyes vezetőt, aki

rettenthetetlen utcai harcosként megvédi az övéit – az ellenzékkel, Brüsszellel, de ha kell, akkor az egész hanyatló nyugattal szemben is.

A biztató szavakon és a Fidesz-tábor kádári nosztalgiájára építő atyáskodó, gondoskodó állam ígéretén kívül nagy újdonságra azonban nem érdemes számítani. Egy jelentős, sokak helyzetét befolyásoló érdemi intézkedésnek például olyan költségvetési vonzatai lennének, amilyet a sokadszorra átírt és mozgásterében kifeszített büdzsé már aligha bírna el.

De azért sem várható nagy bejelentés, mert úgy tűnik, hogy – szemben például a 2022-es választások előtti időszakkal – politikailag nincs is rászorulva most a Fidesz-kormány az osztogatásra vagy éppen arra, hogy mondjuk egy költséges presztízsberuházást indítson. Ha megfigyeljük, a nagy bejelentések egyébként már évek óta elmaradoztak Orbán évértékelőiből.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sheu
2023. február 19. 20:21
"Egy jelentős, sokak helyzetét befolyásoló érdemi intézkedésnek például olyan költségvetési vonzatai lennének, amilyet a sokadszorra átírt és mozgásterében kifeszített büdzsé már aligha bírna el." Te is hülye vagy fiam, az előbb még kádár jánosoztál, most meg amiatt sírsz, hogy nincs nagy költségvetési vonzatú kormányzati intézkedés. Döntsétek már el b+, hogy akkor mit is szeretnétek buzigyerek.
Krupp Skya
2023. február 19. 20:18
"Orbán évértékelő: ma újra színpadra lép a fáradt tévés prédikátorba oltott Kádár János" Még mindig jobb mint egy buziba oltott ÁVH-s. :))
Bűbájos Küsmödy
2023. február 19. 20:01
Hűségnyilatkozat elfogadva, Mehetsz a pénztárhoz! G. Soros
Lmcwelt
2023. február 19. 18:04
Te pedig elmész a jó .., anyukádba? Ez is egy releváns kérdés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!