Féligazságoktól a hazugságokig

2023. február 28. 10:49

A mostani változatban az ellenzék eleve külföldről finanszírozott politikai képződmény (dollárbaloldal).

2023. február 28. 10:49
null
Kéri László
Kéri László
Hírklikk

„Sokasodó problémák, megmagyarázni való jelenségek egyre szaporodó tömege egyfelől, másfelől a válaszadásra hívatott oldalról a mellébeszélések, tényferdítések, részigazságok kifordítása és az egyre nyilvánvalóbb hazudozás kezd megszokottá válni. Észre sem vesszük, úgy épülnek be a mindennapjainkba a kormányzati magyarázatok nagyon is vitatható, időnként kiáltóan zavaros és átlátszóan egyoldalú tételei úgy, hogy már se kedvünk, se pedig türelmünk nem marad a nyilvánvaló egyoldalúságok szóvá tételéhez.

Az éppen mögöttünk hagyott februárban e jelenség mind általánosabbá válására tucatszámra találhattunk látványos példákat. A maradék – igaz, csak a kisebbség számára elérhető – el nem kötelezett médiumok mindezt rendre szóvá is tették, ezért akár még a legkirívóbb eseteket sem érdemes ehelyütt újból ismertetni. 

A hazugság nagyon ritkán mutatja meg magát egyértelműen és vitathatatlanul olyan jelenségként, amelynek magától érthetődően a Mások tudatos félrevezetése lenne a célja. A politikai/közéleti hazudozásnak pedig különösen sokféle és igen finom fokozata létezik, s éppen eme összetettsége miatt a legtöbbször nem is olyan egyszerű felismerni hazugság-mivoltát.”

Nyitókép: MTI / Földi Imre

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2023. március 01. 05:53
"A mostani változatban az ellenzék eleve külföldről finanszírozott politikai képződmény (dollárbaloldal). " Ebben tényleg van némi valótlanság, mert a "dollárbaloldal"-ban olyan kevés a baloldaliság, mint vöröshagymában a proletár öntudat.
csak szólok
2023. március 01. 00:06
Az Úr már igazán magához szólíthatná ezt a szerencsétlen kommunista maradványt.
briganti
2023. február 28. 23:31
remélem megéred még a következő 4/5-öt.......beszarva, behugyozva.
adrás
2023. február 28. 20:35
Laci mi újság az asszonnyal mikor jósolja meg az ország csődjét ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!