Egy dolog utálni az Orbán-rezsimet

2023. február 09. 15:25

...egy másik dolog osztani a dnyiprói polgármester véleményét.

2023. február 09. 15:25
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Szerintem egy dolog utálni az Orbán rezsimet, a NER ellenlábasának, elégedetlenjének lenni, és egy másik dolog osztani a dnyiprói polgármester véleményét, bólogatva-örvendezve osztani meg az ilyesfajta nézeteket a »magyarokról«. Nem ugyanaz, ha a dakota harcos lázadást szít a törzsfőnök ellen, vagy akár a rokon törzshöz menekül, mintha beállna a fehérek közé indiánvezetőnek, rezervátumi rendőrnek.

De az a helyzet, hogy ez a vicceskedő analógia is csak részleges, kicsit sántít, mivel a »törzs«, (ez esetben a nemzet metaforája) fogalmi keretén belül ragad. Aki ugyanis a dnyiprói polgimester véleményét osztja, az nem szimplán nem magyar, de nem is liberális, nem is demokrata, nem is baloldali, nem is internacionalista vagy egyéb, mivel a polgimester dumája rendes fasiszta szöveg.

Persze, ha az illető, aki ezt a dumát osztja, arra bólogat, ukrán, akkor csak nacionalista, esetleg fasiszta, maga a polgimester is megérthető, ismeretes a háborús pszichózis jelensége, így az ilyen egyszerű képlet. Ha viszont a bólogató magyar, úgy olyasvalaki, akinek az égegyadta világon semmilyen elvei, eszméi vagy értékei nincsenek az Orbánfóbián kívül, már ha az elvnek vagy eszmének vagy értéknek mondható.”

Nyitóképen: Boris Filatov, dnyiprói polgármester. Forrás: Képernyőfotó 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2023. február 10. 19:17
Nem jó kifejezés az Orbán rezsim. MAGYAR EMBEREK rezsim! Ugyanis mi választottuk meg, mi adtunk felhatalmazást a kezébe, és fogjuk megválasztani, fogunk felhatalmazást adni a kezébe! Ő csak és kizárólag azt teszi amiért mi MAGYAR EMBEREK megválasztottuk, és felhatalmaztuk. MAGYAR EMBEREK rezsim! Büszkék vagyunk rá!
hegel
2023. február 10. 16:17
Baxátok meg ez az ukrán meg aki utálja a OV-rezsimet nem élt még az 50-60 években lófütty a markotokba annyirra irigyek vagytok Orbánra, hogy inkább ukránná lennétek menjetek a faxba át hozzájuk a lövészárokba. Nem vagyok fideszes se orbánista de éltem fletó alatt is már....az kéne nektek vagy mia???köcsögök vagytok.
csuszka
2023. február 10. 14:34
A dnyiprói polgármester kifakadása abszolút érthető az ő helyzetében (ahogy FAM is irja, háborús pszichózis). Azonban az, hogy ezt Magyarországon tömegek osztják, az agyrém, és azt mutatja, hogy ők is ugyanabba a háborús pszichózisba kerültek, mint a polgármester - azzal a különbséggel, hogy az Ukrajnában zajló háború valódi, a magyarországi pedig képzelt.
NERbot
2023. február 10. 13:47
Érthetetlen miért utálná valaki az Orbán-rendszert, hiszen ilyen gazdagok és sikeresek soha nem voltak a magyarok még, mint most.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!