NATO-katonák nem fognak meghalni Ukrajnáért

2023. február 28. 21:18

Nem tudom elképzelni azt, hogy százezernyi amerikai, német vagy lengyel haljon meg Ukrajnáért.

2023. február 28. 21:18
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Vasarnap.hu

„Előző interjúnkban említette, hogy az első világháborúhoz hasonlítható a kialakult patthelyzet. A nagy háborút a háttérkapacitások döntötték el. Mi a helyzet ezzel az orosz-ukrán háború kapcsán?

Az esemény valóban hasonló, az összehasonlítás azonban mégiscsak nehézkes. Az első világháborúban volt két jól megkülönböztethető, egymással küzdő blokk. Németország, az Osztrák-Magyar Monarchia és az Ottomán Birodalom, akik lakosságukban, ipari kapacitásukban sokkal kisebbek voltak, mint az Antant hatalmak. A háborút akkor az Amerikai Egyesült Államok belépése döntötte el. Ukrajna mögött – ha nem is száz százalékig –, de ott áll a Nyugat.

Az igazi kérdés azonban, hogy ki áll Oroszország mögött?

Ön szerint ki állhat?

Ma már vannak olyan hírek – amelyeket egy ideje már én is mondok –, hogy a semleges Kína valójában Oroszország mögött áll. Lehet, hogy fegyvert és lőszert is szállít, gazdasági segítséget nyújthat. Ha ez valóban így van, akkor viszont azt lehet mondani, hogy két nagyjából egyenlő erejű blokk néz szembe egymással.

Ez pedig hosszú és elhúzódó háborút jelent.

Ha csak Ukrajna és Oroszország erőforrásait vesszük számításba, akkor az látható, hogy Oroszország négyszer akkora és többszörös kapacitásokkal rendelkezik.”

 

***

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2023. március 01. 21:11
Hivatalosan nem is
kssk
2023. március 01. 19:29
Én úgy látom,hogy mindenki egy kissé forrófejű lett.A társadalom egyik fele az ukránoknak ,a másik fele meg az oroszoknak drukkol.Azt kellene megérteni,hogyha elfogynak a hagyományos fegyverek,akkor minden bizonnyal atomháborúba sodródik az egész térség.Amerika,illetve Európa a Naton keresztül már derékig benne van a konfliktusban .Igyekeznek a Kínaiaknak megtiltani,hogy belépjenek ,csak hát ezt Kína fogja eldönteni, és ha igent mond rá akkor jobb ha négykézláb ereszkedünk és megindulunk a legközelebbi temető felé,mert nem Amerika,hanem Európa lesz a nukleáris temető!Ezt a háborút maximum Amerika fogja túlélni.Ő lesz a nevető harmadik.szóval te és te akik e hasábokon is egymás torkának ugortok nem fogjátok túlélni!
Szabó Tamás
2023. március 01. 18:00
"..Nem tudom elképzelni azt, hogy százezernyi amerikai, német vagy lengyel haljon meg Ukrajnáért..." De csak mert nincs kellő fantáziád, demkó. Ha figyeltél volna tudnád, hogy már évek óta "amerikainak", meg "németnek", stb. hívják az ott lebzselő migránsokat..
Csigorin
2023. március 01. 16:54
ezzel egyetertek. de le kell vonni es ki kell mondani a kovetkeztetest: akkor emrhetetlen aljassag amit az ukranokkal csinalnak. elhuzni egy konfliktust amit nem nyerhetnek meg csak arra jo hogy tobb legyen az aldozat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!