Az orosz haderő most nem csak nagyobb, mint tavaly, de motiváltabbnak és jobban képzettnek tűnik

2023. február 05. 12:36

A nyugati harckocsik pár hónapon belül nem változtatnak az erők egyensúlyán.

2023. február 05. 12:36
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Az alábbi képen épp a magyar álláspontot mutatom be Ukrajnáról Horvátországban – nem könnyű, mert egy informális rendezvényen is a »hit« dominál.

Előttem egy lengyel kolléga Oroszország rab nemzeteinek felszabadításáról és a várható teljes orosz vereségről beszélt. Az egy dolog hogy ez reális-e (szerintem nem), másik dolog, hogy ha megtörténik, milyen következményei lennének (valószínűleg katasztrófálisak a világra nézve, mert egy ilyen bomlás aligha lenne békés), a harmadik, hogy minden ilyen megnyilatkozás voltaképpen Moszkva narratíváját erősíti - azt, hogy Oroszország a létéért küzd (nem, a Puytin rendszer küzd a létéért).

A többség tehát hisz az ukrán győzelemben.

Én elmondtam, amit gondolok- nem lesz »Reichstag« pillanat, azaz teljes győzelem egyik oldalon sem, és a háború hosszú ideig velünk marad – akkor is, ha lesz valamikor egy tűzszünet, minden negatív következményével együtt.

Az induló orosz offenzíva valószínűleg a Donbaszt, veszi célbe – de Putyin rugalmas, aligha »kell« márciusig ereményt elérni – azaz teljesen bevenni a két megyét, és ez aligha reális, hiszen Szlovjanszk bevételéhet kell Izium is, amit az ősszel veszítettek el.

Az orosz haderő most nem csak nagyobb, mint tavaly, de motiváltabbnak és jobban képzettnek tűnik. Ukrajna kemény ellenfél, Vuhledárnál például komoly pofont kaptak az oroszok, de a nyugati harckocsik pár hónapon belül nem változtatnak az erők egyensúlyán – a vadászgépek ha jönnének pedig csak 6-12 hónap kiképzés után érnének valamit.

Ukrajna tehát azzal fog védekezni – és ha nem kell a frontok tömködésére használni a tartalékait, egy nap támadni a tavasszal, ami most is rendelkezésére áll. Az biztos egyébként, hogy nem használtak fel eddig jelentős erőket, azaz még van ukrán ütőerő – csak éppen nincs olyan kedvező pont, mint Herszon vagy Harkiv, ahol az oroszoknak inherens gyengeségei voltak.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 07. 15:56
Elképesztő miként fut ámokot ez a szakértőnek hazudott szar alak. Szégyen!
Vakfolt
2023. február 06. 09:53
Demkónak van egy ilyen hullám-részecske kettőssége, nagyon szeretné, ha az ukránok nyernének, és nagyon szomorú, hogy nem sikerül, és a paradoxonban éppen amelyikhez van kedve, aszerint magyarázza a világot. Magyarázza? Ugyan, csak drukkol.
Marcus Gravius
2023. február 06. 06:18
Megint barkóbázik a demkó? Tippmix h mifog történni....
LancelotDuLac
2023. február 06. 01:39
"motiváltabbnak és jobban képzettnek tűnik" - TŰNIK ?!?! xDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!