Nem tömbösödünk

2023. január 31. 06:17

Orbán elképesztő eszmei zagyvalékot használva a végletekig élezte a feszültséget az unióval szemben.

2023. január 31. 06:17
null
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Élet és Irodalom

„2004. május 1-jén Magyarország kilenc további állammal csatlakozott az Európai Unióhoz, amivel a nemzet nagy álma vált valóra, az ország immár formálisan is tagja lett az európai közösségnek. A tagállamok közül még aznap megnyitotta a magyarok előtt a munkaerőpiacot az Egyesült Királyság, Írország és Svédország. A 2007–2013 közötti költségvetési időszakban Magyarország évente mintegy 3,5 milliárd euró támogatásra lett jogosult az EU kohéziós politikája keretében, időközben Magyarország – többek között a szomszédos Szlovákiával és Szlovéniával együtt – csatlakozott a schengeni övezethez.

Nem egészen tizenkilenc év telt el azóta, és az aktuális magyar miniszterelnök újabban arról kezd beszélni, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a tömbösödésből. Ez nem azt jelenti, mondják újságírók kérdésére válaszolva ideológiai és kommunikációs kengyelfutók, hogy ki kellene lépni az unióból, sőt, azt bizonygatják, hogy Magyarország és az unió kapcsolata erős. Nem mellékesen, a vak is látja, hogy az unió és Magyarország viszonya sohasem volt olyan rossz, mint amióta Orbán Viktor nyilvánvalóan hatalombiztosítási célzattal Erdélyben meghirdette az illiberális ideológia neki és eszmetársainak kedves tételeit, szembemenetelve az unió alapértékeivel. Ezt az akkor meghirdetett elképesztő eszmei tartalmú zagyvalékot fölhasználva a végletekig élezte a feszültséget a levegő után kapkodó uniós vezetőkkel szemben.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2023. január 31. 19:17
Kovács szerint: Éljenek a Dobzse Lászlók! Nem csoda, ő is az!
Abafy Alfréd
2023. január 31. 17:47
röfi, te ne pofázz bele a felnőttek dolgába
egon samu
2023. január 31. 16:30
Magyarország már ezer éve az "európai közösség" tagja volt. Az Amerikából irányított "EU"-ra abszolut semmi szüksége nem volt. Mint ahogy a magyaroknak sincsen szüksége hazaáruló barmokra és gyülölködö firkászokra....
Julius68
2023. január 31. 15:24
Hogy az Élet és Irodalom főszerkesztője ez a vén komcsi az szégyen a lapra. Az életrajzából(wiki) 1974–1982 között az ELTE JTK hallgatója volt. Egyetemi évei alatt díszítő volt a Madách Színháznál. 1978-tól üzemi lapnál dolgozott. Tehát nyolc évig járt oda az öt év helyett és ezek szerin nem is diplomázott. Igazi szoci karrier !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!