Először azt hittem, rosszul hallom

2023. január 31. 15:14

Szijjártó bejelentette: kezdeményezzük, hogy Erdogan török elnök kapjon Nobel-békedíjat.

2023. január 31. 15:14
null
Lendvai Ildikó
Facebook

„Először azt hittem, rosszul hallom. De mint ilyenkor általában, most is kiderült, hogy nem.

Szíjjártó bejelentette: kezdeményezzük, hogy Erdogan török elnök kapjon Nobel-békedíjat, főleg, mert sikeres béketárgyalást folytatott az orosz-ukrán háborúban. (Béke ugyan nincs, a gabonaszállító hajók valóban fontos ügyéről valóban tárgyaltak pár hónapja.) A jelölést a Türk Tanács fogja benyújtani.

Ízlelgessük: a magyar kormány a mi nevünkben Nobel-békedíjat javasol Erdogannak. Annak az Erdogannak, aki az amúgyis véres szíriai háborút arra használta fel, hogy irtsa a szíriai kurdokat. Annak, aki rakétatámadással fenyegette Athént.

Annak, aki a 80 százalékos inflációban fuldokló országa belső »békéjét« úgy akarja erősíteni, hogy választás előtt börtönbe csukatja legerősebb kihívóját, az isztambuli főpolgármestert, mondván, az »sértegette« a Választási Tanács tagjait.

Annak, aki éppen most bontja meg saját szövetségi rendszere: a NATO egységét.

Tényleg jó ötlet.

Ha már így belejöttünk, igazán javasolhatnánk a békedíjra Putyint is.

Esetleg Orbánt valami olyan elismerésre, amely az Európai Unió erősítéséért kifejtett áldozatos tevékenységet honorálja. Vagy Matolcsyt az infláció elleni küzdelemért. Pintért a magyar oktatásügy színvonalának emeléséért. Völnert a korrupcióellenes következetes küzdelemért. Rákay Philipet Oscar-díjra.

Ja, hogy neki még nincs kész a rekorddrága filmje? Hát éppen azért. Utána már nem lenne esélye.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2023. február 01. 11:29
Hát inkább Erdogan, mint Zelenszkij! Erdogan béketárgyalást sürget, míg Zselé atomháborút akar kiprovokálni.
Bika57
2023. február 01. 08:42
Gréczy Zsolti meg kapja a faszverés élharcosa dijat.
sheu
2023. február 01. 05:39
Nem értem, hogy miért nem lehet már ilyen idősen méltósággal nyugdíjba vonulni. Horn ilyen idős korában legalább már kussban volt, és belátta, hogy lejárt az ideje.
fejedlm
2023. január 31. 21:09
Hát öcsém, ezzel a gondolatokkal eléggé kisebbségben vagy, mennyi hülye is gondolja úgy, hogy neki az MSZP kell? 3%? Menjél oda, tartsatok gyűlést. Lehet elég lesz pár utcai pad is a helyet foglaláshoz. Virágozzék minden virág...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!