A középminiszterelnök

2023. január 20. 06:31

A víziókban az a közös, hogy a Nyugat teljesen hülye, az Unió dettó, viszont Magyarországnak küldetése van.

2023. január 20. 06:31
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Nem értik, mi? Nem tudják, mi az a középminiszterelnök. Mert nem figyelnek eléggé a kormányfő nagy ívű vízióira. Több vízió is volt már, de mindig az utolsóra kell koncentrálni, különben belezavarodnak. Illetve mindenképpen belezavarodnak, de nem baj, elég, ha ő tudja, mit beszél. Ha.

A víziókban az a közös, hogy a Nyugat teljesen hülye, az Unió dettó, viszont Magyarországnak küldetése van, hogy a régiót, Európát, az emberiséget, a Tejútrendszert (a vízió léptékétől függően) átvezesse a helyes útra. Küldetésünk pedig azért van, mert mi vagyunk azok a mázlisták, akik magunkénak tudhatjuk a mindezt átlátó vezetőt. Én elviselnék egy kicsit kisebb szerencsét is, de tudom, a történelmi feladat alól nincs kibúvó. »Ó, kárhozat, hogy én születtem helyre tolni azt« – panaszkodott már Hamlet is, és mire ment vele? Ha ő született, hát ő született. Bele is pusztult arrafelé mindenki, de nem kell ebből általánosítani.

Egyébként kifejezetten fontosnak tartom, hogy egy politikai vezetőnek jövőképe, világmagyarázata, ha úgy tetszik, víziója legyen. Elvárnám, hogy a kissé hagymázas orbáni víziókkal szemben az ellenzék világosabban és szuggesztívebben fogalmazza meg a magáét. Csakhogy a kormányfő egyre önsorsrontóbb elképzeléseket kínál nekünk. A legutóbbit ugyan nem közvetlenül nekünk kínálta, hanem a Széll Kálmán alapítvány karácsonyi vacsorája résztvevőinek, de igazgyöngyöket vétek volna szétgurulni hagyni: Orbán Balázs januárban minket is lenyűgözött az összefoglalásával. Decemberben még tapintatosan hagytak egy szusszanásnyit pihenni, meg megenni a maradékokat.”

Nyitókép: Lendvai Ildikó Facebook oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. január 21. 09:44
vén lotyó! erigy a p@ba! a cenzorok ideje lejárt!
Zolotarjov
2023. január 20. 21:59
Cenzorka..
Hangillat
2023. január 20. 13:46
Aszalt Szildikó el van televízióval, internácivízióval; nem borzolja patyolatfehér hattyú lelkét a sok mesés hamisgyöngy, amit disznófejű nyugati -keleti nagyurak disznólkodva a tömeg közé vetnek. EU-korrumpáltak, gyermek gender-zsáner stb. bírja a cenzorina nemtörődöm jóváhagyását. "viszont Magyarországnak küldetése van." Lemaradni a hülyék sebesvonatáról.
amca
2023. január 20. 13:30
Léderer Ildikó nevű Barom. A KÚR Csány helyettese volt. Erre Maki majomra szavazott. Maki majom akkorát bukott, mint ide a Plutó. Na, ekkora barom vagy Léderer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!