Győzelmi recept

2023. január 17. 10:21

Az igazán kemény dió ugyanis a városhatáron túl mutató tanulságok megfogalmazása.

2023. január 17. 10:21
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Hogy a »baloldal« (mínusz DK) nyert vagy vesztett, azt egy fokkal nehezebb megfejteni: ők Budai Lóránt kérésére névleg kimaradtak a megméretésből, a valóságban azonban támogatták a későbbi győztesek kampányát, pártlogók nélkül, de tevékenyen. Egyértelmű nyertes ugyanakkor Budai Lóránt: neki most a hátralévő fél ciklusra megkérdőjelezhetetlen legitimitása lesz. Ami megint csak elsősorban a DK számára figyelmeztetés: nyilván az is fontos, hogy mit gondol egy helyi politikusról Gyurcsány Ferenc és stábja, de még fontosabb, hogy mit gondolnak róla a választók – ezt a Karácsony Gergely újrajelölése kapcsán zajló viták során is érdemes lesz fejben tartani.

Az igazán kemény dió ugyanis a városhatáron túl mutató tanulságok megfogalmazása. Merthogy mindaz, amiért a Fideszt hagyományosan legyőzhetetlennek szokás gondolni, Jászberényben is igaz volt, a kormányoldal mégis már-már megalázó verést kapott a legnagyobb ellenzéki erő nélkül felálló ellenzéktől – ez az egyik, amit muszáj egyrészt megemészteni, másrészt pedig kielemezni. A másik, hogy ha az ellenzék pártjaira nincs is feltétlenül kézzelfogható igény, az ellenzéki együttműködésre nagyon is van (és aki kiénekel a kórusból, azt a szavazók megbüntetik).

A harmadik, hogy Budai Lóránt náciszimpatizáns múltja meghökkentően keveset nyomott a latban. A DK nem emiatt nem támogatta, a maradék ellenzék szót sem fecsérelt rá, a kormánypárt pedig fölemlegette ugyan, de azok után, hogy pár hónapja Orbán Viktor épp csak feleségül nem kérte Giorgia Melonit, tőlük sem minősül elvi állásfoglalásnak.

Egyszóval ebből kellene valami előremutatót összerakni 2024-re – az ilyesmire mondják, hogy szép kihívás.”

***

Nyitókép: Budai Lóránt Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tanner
2023. január 17. 23:33
Átöltözött, és jámboran - Jászberényi érdekképviselő egyesület - névvel nyert. Ez jól hangzik, akinek fogalma sincs a politikáról az helyben rá szavaz. Így kell hazudni, álarcot ölteni.
Magyarvagyoknemturista
2023. január 17. 23:20
Budapesten is nyert a gelike, most már nincs szava. Gyurcsány beteszi a pereputtyát Jászberénybe mondhat bármely balos bármit!
Krupp Skya
2023. január 17. 19:56
Gyözelmi recept végy egy üres lapot és írd rá hogy Teller levél. Ezek vagytok köcsög gyerek.
csulak
2023. január 17. 18:54
SOHA TOBBE BALOLDALT !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!