Értem én, hogy miért az Átlátszón vannak fennakadva

2023. január 14. 14:01

Nyilván sokkal kellemetlenebb, mint a hivatalos ellenzék.

2023. január 14. 14:01
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Akkor itt van a tegnapi. Egy gondolatmenetet nem fejeztem be, a vita elsodorta az eszmefuttatás végét. Azt akartam még Huth Gergelynek mondani, hogy az az összeg, amelyet a CÖF emleget, hogy öt év alatt mennyit kapott az Átlátszó külföldről, az töredéke annak, amit a fideszes többség évente a Párbeszédnek vagy a Momentumnak folyósít. Huth-i logikát elfogadva érdekes következtetésekre juthatnánk zsoldos-megrendelő viszonylatban.

Ugyanakkor értem én, hogy miért az Átlátszón vannak fennakadva, nyilván sokkal kellemetlenebb, mint a hivatalos ellenzék. Noha az Átlátszónak egyáltalán nem dolga, hogy ellenzék legyen, és én már azt sem gondolom, hogy aki a hatalom (mégpedig mindenféle hatalom, nem csupán a kormányhatalom) viselt dolgaival foglalkozik, az valami rendíthetetlen bátor vitéz. Ez egy feladat, munka, meló. Amit el kell látni, el kell végezni, mert társadalmilag hasznos.

Ugyanakkor van benne valami rettenetesen monoton is. Ezredszerre is megnézni, hogy már megint kik nyertek tendereket, mely cégek milyen körülmények között cseréltek gazdát, milyen beruházásokat akarnak átnyomni a helyi lakosság egy részének vagy egészének a tiltakozása ellenére, hol irtottak ki ismét egy fél erdőt stb. Mivel az átlagnál is nehezebben bírom a monotonitást, alapvetően én nem is ilyesmikkel foglalkozom, hanem többnyire olyan elemzésekkel, hogy ennek ellenére vagy éppen ezért milyenek a viszonyaink. Aki olvasta a legutóbbi kétrészes tüntetéstörténetes írásomat, az nagyjából láthatja ezt. A következők is hasonlóak lesznek.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
repulok
2023. január 15. 19:26
Andris, két nap alatt ezzel együtt 30 kommentet kaptál. Azt hiszem ez sokat elmond...
amca
2023. január 15. 17:37
Holt Zer Bandi. Rád mondaná Pilatus: Ecce Homo. Végül is meg kell élni vhogy.
Szőke Ciklon
2023. január 15. 14:27
Már az "Átlátszó" név is hazugság. ..... hogy már megint kik nyertek tendereket, mely cégek milyen körülmények között cseréltek gazdát, milyen beruházásokat akarnak átnyomni a helyi lakosság egy részének vagy egészének a tiltakozása ellenére, hol irtottak ki ismét egy fél erdőt stb. Az ilyen, konkrétumok nélküli állítás csak uszításra jó, cáfolni sem lehet, mert hisz nem mondott semmi konkrétumot. De ha netán megnevez egy tender nyertest, arról ne beszél, hogy a másik oldalon kik nyertek hasonló nagyságrendben.
nemmondom
2023. január 15. 13:51
Véleményem szerint Hont kevésbé elkötelezett bárkivel szemben, mint Huth. Emiatt könnyedebben vitorlázik, Huth röghözkötöttebb. Ettől függetlenül szívesen olvasom mindkettőjük írásait. A konkrét témában: több olyan sajtótermék van, amikhez képest az Átlátszó háttere szinte akár érdektelen is lehetne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!