Az Európai Bizottság hosszas mérlegelés után jóváhagyta, hogy darált tücsök is kerülhet élelmiszerekbe

2023. január 27. 10:10

Van baj a világban elég, így hát minden biztató történést reménykedve fogadunk.

2023. január 27. 10:10
null
Forró Péter
Magyar Hírlap

„Van baj a világban elég, így hát minden biztató történést reménykedve fogadunk. Például azt, hogy megkezdődött a kínai holdújév, és ezzel együtt beköszöntött a Nyúl éve, amely a Tigris harcokkal teli éve után nyugalmat, békességet, szeretet hozhat. Lám, alig vette kezdetét, máris remek hír érkezett, amely úgy kellett az európai embereknek, mint egy falat kenyér, akarom mondani, egy falat tücsök. Az Európai Bizottság ugyanis – ezernyi bokros teendője mellett is időt szorítva erre – hosszas mérlegelés után jóváhagyta, hogy ezentúl a darált tücsök is belekerülhet az élelmiszerekbe. Eddig csak a friss európai vándorsáska és a hizlalt lisztkukac szerepelt a listán mint olyan, sok fehérjét tartalmazó élőlény, amely őrleményként, sűrítő- és kötőanyagként élelmiszerekbe keverve, csökkentheti a hús és tejtermékek termelését. Az, hogy immár a tücsök is megkapta a lehetőséget, hogy a pékárukba, tésztákba, szószokba, levesporokba, sőt csokoládétermékekbe is keveredjen, olyan gasztronómiai áttörés, amely arról tesz tanúbizonyságot, hogy a brüsszeli döntéshozók megértették az idők szavát. Hamarosan eljön az az idő, amikor egy elegáns étterem menükártyáján a Wellington bélszín ajánlásánál feltüntetik: nyomokban skorpiót tartalmaz.”

Nyitókép: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovsa
2023. január 28. 09:49
Nos, a homár (még nem ettem, de biztos finom, sokan dicsérik) is ízeltlábú, mint a tücsök. A homárt úgy eszik, hogy leszedik róla a kemény kitin vázat és a húst (izmot) fogyasztják. Senki nem eszi meg a kitin vázat és a beleket. Ha a tücsköt is így előkészítik és csak az izomzatát tálalják, szívesen megkóstolom. De az emészthetetlen kitint és a bélsárral szennyezett beleket egye meg, akinek két anyja van.
Csubszi
2023. január 27. 23:57
A sok ballibsi pondrót kellene ledarálni és megenni....
pemete jakab
2023. január 27. 21:54
A Magyar hírlap meg összehord tücsköt-bogarat.
pemete jakab
2023. január 27. 21:52
"Az Európai Bizottság hosszas mérlegelés után jóváhagyta, hogy darált tücsök is kerülhet élelmiszerekbe" A tücsök csak hegedült. Erre Brüsszel elhúzta a nótáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!