„Van baj a világban elég, így hát minden biztató történést reménykedve fogadunk. Például azt, hogy megkezdődött a kínai holdújév, és ezzel együtt beköszöntött a Nyúl éve, amely a Tigris harcokkal teli éve után nyugalmat, békességet, szeretet hozhat. Lám, alig vette kezdetét, máris remek hír érkezett, amely úgy kellett az európai embereknek, mint egy falat kenyér, akarom mondani, egy falat tücsök. Az Európai Bizottság ugyanis – ezernyi bokros teendője mellett is időt szorítva erre – hosszas mérlegelés után jóváhagyta, hogy ezentúl a darált tücsök is belekerülhet az élelmiszerekbe. Eddig csak a friss európai vándorsáska és a hizlalt lisztkukac szerepelt a listán mint olyan, sok fehérjét tartalmazó élőlény, amely őrleményként, sűrítő- és kötőanyagként élelmiszerekbe keverve, csökkentheti a hús és tejtermékek termelését. Az, hogy immár a tücsök is megkapta a lehetőséget, hogy a pékárukba, tésztákba, szószokba, levesporokba, sőt csokoládétermékekbe is keveredjen, olyan gasztronómiai áttörés, amely arról tesz tanúbizonyságot, hogy a brüsszeli döntéshozók megértették az idők szavát. Hamarosan eljön az az idő, amikor egy elegáns étterem menükártyáján a Wellington bélszín ajánlásánál feltüntetik: nyomokban skorpiót tartalmaz.”
Nyitókép: Pixabay