Az oroszok tehát megint egy aránytalan veszteségeket okozó csata után próbálják magukat összeszedni

2023. január 16. 11:09

Ilyenből még akár tucatnyit is megcsinálhatnak.

2023. január 16. 11:09
null
Ésik Sándor
Diétás Magyar Múzsa

„Régen volt ukrajnás posztunk és most sincs időm hosszan értekezni róla.

Az elmúlt napok híreiben Szoledar városa szerepelt, Kardék alaposan elemezték az ott zajló eseményeket. Egyet hátralépve az látszik, hogy az oroszok a nyári Liszicsanszk-Szeverodonyeck környéki csatához hasonlóan mindent egy lapra feltéve támadtak. Ahogy akkor is, most is a hely hadászati jelentőségéhez mérten nagyon sok lőszert és még több emberéletet áldoztak fel.

Szoledar elfoglalásával ráadásul annyi értek el, hogy kedvezőbb pozícióból támadhatják Bahmutot, egy valamivel nagyobb, de a végkifejlet szempontjából még mindig jelentéktelen várost. Az offenzíva a legfrissebb hírek szerint most erőt gyűjt, mivel a rettegett Wagner csoportot és más jónak számító alakulatot nagyon megtépázta a csata.

Közben – szintén a már ismert kotta szerint – elkezdődött a terrorbombázás, azzal a különbséggel, hogy az időközben megerősített ukrán légvédelem a nem ballisztikus pályán érkező eszközöket (drónok, robotrepülők) nagyrészt már lelövi.

Szintén a régi kotta szerint megvolt a felsővezetés szokásos csata utáni átszervezése is, miközben Ukrajnába özönlik a hadianyag. Az oroszok tehát megint egy aránytalan veszteségeket okozó csata után próbálják magukat összeszedni. Ilyenből még akár tucatnyit is megcsinálhatnak. Kérdés, hogy mikor unják meg, mert az ilyen részsikerek éltetik őket, a háború végcélja nem látszik. Már levetett nyugati eszközből is elég sok van ahhoz Ukrajnában, hogy ne engedjék valami orosz csatlós kezébe.

A kérdés, hogy az oroszok még mennyi ilyen áldozatot vállalnak. Az elméleti határa ennek akár még százezer vagy kétszázezer mobik halála, sajnos nem látszik, hogy mi akadályozná meg őket abban, hogy ezt meg is lépjék.”

Nyitókép: Arman SOLDIN / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2023. január 17. 06:47
Az ukránok a nem ballisztikus pályán érkező eszközöket nagyrész lelövik. Ezt pontosan tudják az oroszok is te észlény. 100-ból 60-t lelőnek 40 telibe veri azt, amit kell. Ezt belekalkulálják.
Kun Béla
2023. január 17. 00:02
No megint egy újabb idióta aki szakértőnek hiszi magát !
dezodor
2023. január 16. 23:11
'Az oroszok tehát megint egy aránytalan veszteségeket okozó csata után próbálják magukat összeszedni. ' Te csak azt hiszed malacpofa. Közöd nincs az egész témához.
Igazszó
2023. január 16. 20:41
Szar hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!