Merjünk senkik lenni?

2023. január 10. 09:31

Hol vannak már a régi szép idők, a daliás idők, amikor a „magyar” baloldal még akart egyáltalán valamilyen lenni.

2023. január 10. 09:31
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Kovács László egykori külügyminiszter még azzal a bölcsességgel hívta fel magára a figyelmet, hogy kijelentette: »Merjünk kicsik lenni!« Hol vannak már a régi szép idők, a daliás idők, amikor a »magyar« baloldal még akart egyáltalán valamilyen lenni. Ha kicsi, hát kicsi. De a kicsi is valamilyen legalább. A daliás idők elmúltak. Kovács László nem is oly kései utódai – ült ő még nemrég Gyurcsánnyal egy pártban! – új stratégiát dolgoztak ki a maguk és az ország számára.

Az új stratégia lényege: ne legyél semmilyen se! Húzódj be egy aktuális vagy aktuálisnak vélt »nagyhatalom«, »világhatalom« hóna alá – tudnék velük kapcsolatban más testüreget is mondani, ami találóbb lenne, de végtelenül kegyes és békességes hangulatban vagyok –, és ott bekkeld ki a dolgokat! Ez különösen remek stratégia akkor, amikor az egész baloldalt és csatolt részeit külföldről pénzeli az adott, aktuális (vagy annak vélt) nagyhatalom.

Mint éppen most, ezeket, az Egyesült Államok és Soros.

Az az Egyesült Államok, amelyik saját geopolitikai érdekeit szem előtt tartva úgy döntött, egyszer s mindenkorra véget vet annak a win-win szituációnak, amelyben Európa és Oroszország békésen kereskedett egymással. Hogy is fogalmazott nemrég valamelyik német illetékes elvtárs? »Vége van azoknak a kényelmes időknek, amikor a Nyugat az olcsó és megbízható orosz energiaforrásokra alapozta jólétét.«

És tessék mondani, miért is van vége? Ki és mikor döntött úgy, hogy vége lesz? Ki és hogyan provokálta az oroszokat addig, ameddig elvesztették józan ítélőképességüket, és elkezdték ezt a rohadt háborút? Ki és miért fegyverzi fel az ukránokat a legvégsőkig, hogy a háború minél tovább tartson? Kinek az érdeke ez az egész? Ki jár jól a háborúval és azzal a képtelen, önsorsrontó helyzettel, amelyet a német illetékes elvtárs megfogalmazott? Ki és mikor kérdezte meg erről az egészről az európaiak véleményét?

Kell-e még valamit kérdeznem, Ildikó?”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2023. január 10. 21:18
bayer! Merd vallalni, hogy egy senki vagy! Jobb lenne, mint a szegyenteljes, alpari vergodesed.
pemete jakab
2023. január 10. 20:13
2010 óta az ország nem lett nagy ország, de legalább gazdag sem. Hiába, Viktorka garantálja az ország harmonikus "fejlődését" a kék plakátokon: Európa motorja vagyunk! Magyarország jobban teljesít!
Namond
2023. január 10. 17:32
Zsozsónak nem kell merni.
Tárkány Álmos
2023. január 10. 17:24
Nincs az a rezsicsökkentés, ami megérné azt, hogy a ruszkik megint a spájzban legyenek! Kinek is fontosabb a maga szaros kényelme, mint az unokái biztonsága?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!