Újabb „liberális fészkek” felszámolására készülnek, célkeresztben a Zeneakadémia, a Képzőművészeti, az ELTE és a BME

2023. január 24. 15:20

Fasiszta művészet nincs. Ahogy fasiszta tudomány sincs. Csak fasiszta terror van.

2023. január 24. 15:20
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Ez lesz a felsőoktatásra mért halálos csapás második lépcsője, amikor a magyar humán értelmiséget és a műszaki értelmiséget képző két hatalmas egyetemet, valamint a világhírű Zeneakdémiát és a Képzőművészeti Egyetemet semmisítik meg. Ezt csak megsemmisítésnek lehet nevezni. Ahol megszűnik az oktatása szabadsága és az egyetem függetlensége, azt az egyetemet megsemmisítették, mert attól a lényegétől fosztják meg, amitől egyetemnek lehet nevezni. Lehet belőlük NER káderképző, akár ugyanazon a néven, de ezek az egyetemek ezzel megszűnnek.

Bartók Béla a fasiszták elől emigrált a Zeneakadémiáról Amerikába, pedig azok a fasiszták nem is vették el a Zeneakadémiát. Orbán Viktor, az egykori liberális demokrata politikusból lett fasiszta diktátor megteszi most azt, hogy Liszt Ferenc és Bartók Béla nevével fémjelzett Zeneakdémia Fidesz keresztényfasiszta illiberális ideológiai uralma alá kerül, a magyar kultúra és zenetörténet elleni legdurvább támadás. A művészetet ölik meg, mert művészet (is) csak szabadságban létezhet. Lehettek különféle világnézetű professzorok, de a Zeneakadémia egy szabad iskola volt korábban.

A csapás talán még ennél is nagyobb lesz a Képzőművészeti Egyetemre, amely talán még az SZFE-nél is nagyobb »liberális fészek«, a képzőművészet jellegénél fogva. A Képző az alternatív diákok és tanárok progresszív, szabad és nyitott iskolája, amely az »alapítványi átalakítás« után egyszerűen csak náci és fasiszta uralom, elnyomás alá kerül, amit majd valószínűleg megint kereszténységnek fognak elvezni, amely a Képző szellemiségére, tanáraira és diákjaira egy halálos csapással ér fel. Ha ez megtörténik, ez az iskola, mint olyan, tényleg megszűnik.

Fasiszta művészet nincs. Ahogy fasiszta tudomány sincs. Csak fasiszta terror van.”

Nyitókép: BME Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. augusztus 26. 18:46
Bartusnak egy haszna van - előre a 4/5-ért. Ő a madárijesztő. Annyira hülye és rosszindulatú, hogy senki sem mer kiállni mellette...
Osztap_Bender
2023. augusztus 26. 10:31
Mennyivel könnyebb egy zenekarban húzogatni, tologatni, fújogatni, veregetni a szinte csakis zsidókból álló növendékeknek, mint kukoricát címerezni, gyomirtózni, gazt irtani, permetezni, gyümölcsöt szedni a 35-40 fokos melegben. Egyik a humán értelmiség nagyszerű csapata, a másik a hülye dolgozó proli gyülekezet. Az egyik csapat csalási háttere biztosítja az utódok hasonló útját, a másik is a sajátját. Azt pedig ne felejtsd el büdös barom, hogy 1956-ban a műszaki egyetem hallgatói nem akartak rendszerváltást, nem akartak büdös kapitalizmust. Olvasd csak a 16 pontot, ami néhol csak 14, mégnéholabb meg 12. Az ilyen görényeknek mint te, pedig veszélyes volt az utca, különösen barna színű cipőben. Gyere csak Magyarországra (nem haza, ez nem a te hazád), majd elmagyarázzuk a dolgot.
Kun Béla
2023. január 26. 09:43
Jól van nácilibsi , látod ez egy jó hir ! Jut is eszembe az hogy a tolvaj rokonod a zongorista nem ad már a látszatra sem nyiltan egy náci rezsimet üzemeltet Ukrajnában , az ugye neked elfogadható ?
csak szólok
2023. január 26. 01:52
A BME nem liberális. De azért nem ártana magasabb sebességre kapcsolni valahogy. Ha másképp nem megy, akkor állami ráhatással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!