Kellett Orbánnak a fizetésemelés, drága a homár Rómában, nem ehet mindig szalonnát

2023. január 06. 16:50

A magyar ember büszke, amikor Orbán Viktort és kedves feleségét homárok között látja Rómában.

2023. január 06. 16:50
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Orbán fizetése kétszerese az olasz miniszterelnökének és az összes volt szocialista ország vezetőjének. De a magyar ember annak is örülhet, hogy Orbán Viktor miniszterelnöki fizetése az átlagos európai bruttóbérekhez viszonyítva is jelentős, magasan meghaladja arányosan az átlagot, míg a magyar emberek bruttóbére hátulról a második, mélyen leszakadva az európai átlagtól. Az irigy és demagóg emberek, a liberális, sorosista, brüsszelista kommonisták emlegetnek csak fel ilyesmit. Minderre büszke a magyar ember, és örül, hogy Orbán Viktornak nem kell szégyenkeznie.

A magyar ember büszke, amikor Orbán Viktort és kedves földbirtokos feleségét homárok között látja Rómában a tengerparton, és megérti, hogy emelni kellett a fizetését, mert a homár biztos drága Rómában. Szalonnát mégse vihetett magával a volt pápa ravatalához, kovászos uborkával, amit a volt karmelita kolostor ablakában érlelt, bár az jobban illett volna hozzá. De a külföld miatt muszáj neki mutatni, hogy ő flancos ételeket is tud enni. Ehhez pedig pénz kell.

Már csak azért is, mert először azt mondták, hogy a római magyar nagykövetség a magyar adófizetők pénzéből fizette a homárt, de aztán közölték, hogy Orbán Viktor nem fogadta el a magyarok kedves vendéglátását: költsék csak ársapkás farhátra, ő személyesen fizette a számlát. Arra meg nyilván ráment a fizetésemelése is. Csak nehogy adósságba keveredjen, és a vagyonbevallásában megint azt kelljen olvasni, hogy csak tartozásai vannak. Mert akkor megint sürgősen emelni kell – a strómanjai nevén levő vagyona alapján – a világ egyik leggazdagabb emberének fizetését.

Vagy az olaszokat kell megkérni, hogy tegyenek ársapkát a homárra. Ha Giorgia Meloni Pestre látogat, biztosan olcsóbban jut csirkefarháthoz. Ha még lesz.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alice
2023. január 07. 20:34
Nagyon röviden: a cikk szerzője amellett, hogy irigy, primitíven hülye is.
KBA98
2023. január 07. 17:02
Neked baszkimám ott van a demens elnököd azzal szórakozz, a miénkhez semmi közöd!
Sámson
2023. január 07. 15:53
Bartus megint hazudik, ugyanis a magyar emberek többsége nem is büszke arra, hogy a megválasztott miniszterelnök homárt eszik, és nem is irigykedik gyűlölködve.
konfucius
2023. január 07. 12:42
Ha homárt eszik, az a bajod, ha szalonnát, az a bajod. Valójában az a te bajod, kedves lacikám, hogy te magad vagy egy gyökér homár, aki amerikában nem jut hozzá a rendes magyar szalonnához sem. Hazátlan, istentelen, lelketlen ember lettél. Ez a te bajod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!