Győzike és a Fidesz, mint két tojás

2023. január 03. 09:47

A Fidesz mostanra süllyedt Győzike színvonalára és lett vele egy. A Fidesz az ő szellemi színvonala.

2023. január 03. 09:47
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Győzike esetében azonban nem mondhatjuk, hogy rossz ütemérzékkel lépett be a Fideszbe, nem érzékeli, hogy mennyire kínos, mennyire ciki egy ilyen ízléstelen, sötét, korlátolt és bornírt pártba belépni, mert az ő ütemérzéke éppenséggel tökéletes: a Fidesz mostanra süllyedt Győzike színvonalára és lett vele egy. Ezt Győzike kiválóan megértette. Ez az ő pártja, ez az ő szellemi színvonala. Ilyen autentikus és zseniális helyzetfelismerést, időzítést már nagyon régen láttunk, utoljára talán Dalnoki Jenő hosszú indításainál, vagy Varga Zoli fejeseinél a Fradiban.

A Fidesznek, mióta jobboldali párt lett, mindig is benne volt ez a karakterében. Ahogy kiválasztódtak a Fidesz vezetőinek olyan figurák, mint a pacalzabáló Németh Szilárd, az örökösnővel üzletet kötő Kósa Lajos, az első női pojáca Novák Katalin, a professzionálisan hazudozó, dekázó Varga Judit, a krónikus elmebeteg, bajszos házmester Kövér, a kakadu Szijjártó, Rogán Antal, a korrupció mértékegysége, Hoppál Péter, akinél nagyobb hólyag még a Fideszben is kevés van, és sorolhatnánk.

Ezek a figurák mind Győzike irányába vitték, közelítették a pártot, és eljött az idő, amikor létrejött a beteljesedés, a teljes szimbiózis, megérkezett Győzike maga.

Mielőtt bárki félreértené, ne feledkezzünk meg a párt vezéréről, a görbelábú, Svejket idéző Orbánról, akinek halála a pocakos katona, aki a fehérvári huszárokat énekli a kocsmában, aki FIFA-kategóriás stadiont épít a kertje mellé. Van annál győzikésebb, ízléstelenebb és bornírtabb pojáca, mint aki a lányának ajándékozza a magyar szállodákat, kastélyokat és hozzá a magyar turizmus irányítását, miközben nincs is állami állása? Aki zsarolni próbálja az EU-t, aztán gyorsan mindent visszavon, nehogy elveszítse a pénzt, az erről szóló nemzeti konzultáció kellős közepén?

Mi a különbség Orbán és Győzike között? Lát valaki bármi különbséget?”

Új tag a Fideszben: Győzike hivatalosan is párttag lett

Gáspár Győző közösségi oldalán jelentette be, hogy mostantól hivatalosan is a Fidesz tagja, ugyanis átvehette tagkártyáját. A Győzike néven is ismert énekes-műsorvezető Balla Mihálytól, a Fidesz Nógrád Megyei Választmány elnökétől vette át az dokumentumot. „A Fidesz a garancia arra, hogy nem keveredünk bele a szomszédban zajló háborúba.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PeterWeber
2023. július 18. 09:41
Bartus és egy sz@rkupac mint két tojás. Bartus mostanra süllyedt (mondjuk, ez nem igaz, mert már jóval korábban) egy sz@rkupac színvonalára és lett vele egy.
Gullwing
2023. július 17. 19:42
Ez a szar még vesz levegőt?
kaltran
2023. január 04. 14:05
Én jobb hasonlatot tudok: Az ellenzék és Pankotai Bili - mint két tojás.
edico
2023. január 04. 09:24
A te értelmi képességed írásaidból olvasható. A helyedben azonnal befejezném.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!