Proletárdiktatúra-termékcsalád: körülnéztünk a Partizán webshopjában

2022. december 10. 08:09

Mostantól Gulyás Marxitól mindent lehet vásárolni, ami az Orbán-rendszer megdöntéséhez szükséges!

2022. december 10. 08:09
null
Rőfös Géza
Kontra

»JÓ BORNAK NEM KELL CÉGÉR«

A régi közmondás igazsága ma is helytálló kellene, hogy legyen – legalábbis elméletben. A XXI. század legértékesebb terméke pedig nem a bor, de még csak nem is a kenyér, hanem a mozgóképes-hangos digitális tartalom, melyet interneten keresztül gyorsan és könnyen le lehet gyömöszölni a fogyasztók torkán. Feltéve, ha a készítők ráéreznek a gyorsan változó, szeszélyes piaci igényekre.

A közösségi média világa minden idők legszélsőségesebben kapitalista találmánya. Bár az óriás tech-cégek a kelleténél gyakrabban próbálnak meg morális alapon csendőrködni, megmaradni és sikeressé válni kizárólag azok tudnak, akik behódolnak nézőik elvárásainak. Még akkor is, ha egy YouTube-csatorna történetesen szélsőbaloldali húrokat pengető üzeneteket kínál.

Mint például a Partizán.

Bizony, Gulyás Marci és szépen bővülő stábja, mely stílusosan a »Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány« szervezet égisze alatt tolja a proletárdiktatúra felé vezető úthoz szükséges szellemi elemózsiát, rendkívül talpraesetten hajózik az általa mélyen megvetett kapitalista világháló viharos tengerén.

Bár a korábban kaffogó, tenyérbe mászó szélsőbalos aktivista szerepből egy higgadt, profi műsorvezető (és cégvezető!) vált Gulyás videóiban gyakran előkerül a társadalmi egyenlőtlenség és a szabadpiacos gazdasági berendezkedés markáns kritikája igaz, leginkább kérdéseken és témaválasztásokon keresztül, mintsem konkrét állítások formájában.

Ezzel együtt a kétségtelenül igényes, okosan kitalált, profin kivitelezett tartalomszolgáltató nem a fenntarthatóság, hanem a folyamatos bővülés, növekedés irányába tart. Drága stúdió, talkshow formátum, egyre több műsor és alkalmazott – nem úgy tűnik, mintha a Marxi-vonaton lenne fék.

Persze Marci maga sem veti meg a munkásosztálynak nem igazán elérhető javakat, a 80 ezer forint környékén elérhető Nike Air Max cipő nehezen összeegyeztethető az osztálykülönbségek felszámolásának eszményével.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2022. december 11. 02:24
Apró bónusz: megdöbbentően piaci alapú, könyörtelen kereskedelmi és szállítás feltételek mentén megy a biznisz itt is. Javasolnánk a Partizánnak egy sokkal hitelesebb üzletpolitikát: Világ proletárjai, jelentkezzetek! Mindenkinek alanyi jogon partizános pólót, vászontáskát! Majd fizetik a gazdagok! https://www.shop.partizanmedia.hu/
Palmimi85
2022. december 10. 18:20
Nem tudom, amit marxika művel, az minek minősül: politikai üzlet vagy üzletpolitika, netán üzleti politika vagy politika üzlet vagy politikus üzlet vagy propaganda üzlet vagy üzleti propaganda vagy legyen bármi, de kapcsolt üzlet, mert aki műveli, az két legyet üt egycsapásra: üzlet / pénzkereset és befolyásolás, de lehet hogy befolyással való üzletelés "pc" módon: fizesd meg, hogy befolyásoljalak! Tisztességes politikus ilyen szarokat promóban osztogat, és akinek nem tetszik, nem fogadja el vagy kidobja az első szemetesbe... De ha már fizettél azért, hogy a seggét nyalhatod... Szép új világ... (Bár nem tudom, hogy Marxika minek örül jobban, ha a fenekét nyalják, vagy az ellentéte oldalát "kényeztetik" - elnézést a vulgáris gondolatért, de amit ez a zsenyó csinál, az nagyon perverz!
Pierre
2022. december 10. 14:19
G.M. privat kezdemenyezeskent nullarol, you-tuberkent felepitett valamit, ami ma Magyarorszagon azt a feladatot vegzi el, amit a kozpenzmilliardokbol eloskodo kozmedianak lenne a dolga. De az nem vegzi, mert csak rakosista nivoju partallami propagandat tol. Termeszetesen az orszagtol, ahol minden penz elosztasa folott orban diszponal, nem kap semmit, legfeljebb penz es idoigenyes hatosagi zaklatasokat, igy nemzetkozi palyazatokkal es hazai privat mikro adomanyokkal probal mukodni. A Kontra nevu huszadrangu, hanyasszagu, propaganda revolvermedia ehhez kepest kozpenzen okadja sotet es primitiv gyalazkodasait, cinikus hazugsagait, meg az azok utani vesztett perek koltsegeit is az adofizetok zsebebol szedik ki.
nempolitizálok
2022. december 10. 13:48
Fura lenne, mert nemzeti öntudatot nem lehet náluk vásárolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!