Dr. Perintfalvi Ritát is üdvözlöm sok szeretettel

2022. december 15. 11:53

Nem tudom, inkább gyomorforgató, vagy szánalmas-e, ha egy katolikus teológus embertársán köszörüli a nyelvét.

2022. december 15. 11:53
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Facebook

„Dr. Perintfalvi Ritát is üdvözlöm sok szeretettel. Szintén áll a házioltáros felajánlás a lenti szintagmák helyes értelmezésének esetére.

Azt mondjuk nem nagyon tudom eldönteni, hogy inkább gyomorforgató, vagy inkább szánalmas-e, ha egy katolikus teológus advent idején egy örökre bűnhődő, gyakorlatilag a társadalomból kivetett embertársán köszörüli a nyelvét, mindenesetre mázli, hogy Rita legalább nem olyan »rabló, igazságtalan, házasságtörő«, mint ezek a politikusok is. Megigazul az ember erősen az ilyen felismerésektől, ugye.

Mindenesetre meg lehet nyugodni, Orbán Viktor természetesen nem áldozik. Eleve nem megy ki, és ha kimenne, véletlenül

a pap is konyít valamennyit az ilyesmihez, tehát nem szolgáltatná ki neki a szentostyát.

Az persze nem teljesen tiszta, hogy ha valaki fennakad azon, hogy egy református rendszeresen (és full szabályosan) részt vesz katolikus miséken – amiatt furcsállva ezt, hogy a református egyház tanítása eltér a katolikusétól –, akkor egyidejűleg ugyanez a rigorózus keresztény hogyan támogathatja, sőt szorgalmazhatja, hogy homoszexuális katolikusok tudva és akarva szembemenjenek egyházuk tanításával.

De köszönjük szépen a szíves kioktatást, és további bensőséges adventi készülődést, kegyelemteljes ünnepeket kívánok.”

***

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishal
2022. december 16. 13:13
Nem követem a pengeváltást, de ahogy ebből az írásból kiveszem, Perintfalvinak problémája van a protestánsok katolikus áldoztatásával (is). Akkor javaslom, tegye ezt szóvá bajor eszmetársainál is, ahol ez már napi gyakorlat!
szürkeSzarvas
2022. december 16. 08:32
A mi Ritánk a PRK (Rékakinga) helyére lépett-aki tán Bécsben kávézot nyitott-pedig itthon aláirásokert cserébe a csöcsei megmutatását igerte polgárpukkasztásilag.. :)
Örzsike
2022. december 16. 06:31
Kérem a mandinert, ne szemlézze Perintfalvit. Ne adjunk neki teret a konzervatív mldiában. Ezzel szembenn több ls több Francesca-t. Köszönöm.
smarton84
2022. december 16. 02:04
Jellemző a Mandinerre, hogy a propaganda furkósbotjait álnevek mögé bújtatják. Ilyen még a kommunizmus alatt sem volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!