Orbán válaszol

2022. december 23. 08:10

Győzelmet aratott a magyar szabadságharc, erről tanúskodik, hogy még mindig a Fidesz van kormányon.

2022. december 23. 08:10
null
Czene Gábor
Czene Gábor
Népszava

„Idehaza hírnek számít ugyanis, ha a miniszterelnök végre hajlandó valódi újságírókkal is, nem kizárólag a kényes témákat kerülő sajtószolgákkal szóba állni. (Igaz, nem mindenkivel, a Népszava nem kérdezhetett.) Ritka alkalom az ilyesmi, meg kell becsülni.

Két órán keresztül tartó tájékoztatóján Orbán bejelentette, hogy a gyermeket vállaló nők esetében a kormány 30 évre emeli az eddig 25 éves korig járó adómentességet, egyéb újdonsággal nem nagyon szolgált. Hungarofóbiával vádolta azokat, akik a magyar kormányt bírálják, szidta a baloldalt, a liberálisokat és a Putyin elleni szankciókat. Többször hangsúlyozta, hogy mindenképpen ki kell maradnunk a háborúból. Kiderült továbbá, hogy a Fidesz nem szeretne visszakérezkedni az Európai Néppártba, másfajta szövetségben gondolkodik. Ehhez már csak a lengyelországi választások eredményét kell megvárni.

Bár a rendszerváltás óta a mostani volt a legnehezebb év, Orbán Viktor értékelése szerint Magyarország mégis rendkívüli teljesítményt nyújtott. Győzelmet aratott a magyar szabadságharc, erről tanúskodik, hogy még mindig a Fidesz van kormányon. Ja, és a migráció ellen is sikerrel küzdünk.

Az oktatásban hozott két kiemelkedő intézkedésként a kormányfő a mindennapos testnevelés és a hitoktatás bevezetését említette. Elvégre a fizikai és a lelki egészség a legfontosabb, neki ez meggyőződése. A tanárokat arra szólította fel, hogy a tiltakozás törvényes formáit válasszák. Amikor szembesítették azzal, hogy a Kossuth téri kordonbontáskor annak idején ő is megszegte a törvényt, Orbán nem jött zavarba: az más, a két dolog teljesen különbözik egymástól.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. december 23. 18:18
Nem szeretek csúnyán beszélni,de a mi romkocsmánkban azt mondják az ilyen te tűre: Te ,ki a c....anyád vagy ?
Krupp Skya
2022. december 23. 16:13
Tudom te inkább a palesztinoknak küldenéd, csak így ránézésre a pofádra.
pemete jakab
2022. december 23. 16:11
"Győzelmet aratott a magyar szabadságharc, erről tanúskodik, hogy még mindig a Fidesz van kormányon." Politikailag a Horthy-rendszer, a szocializmus és az orbáni rendszer ugyanolyan: egy párt uralja az országot, a többit pedig elnyomja, akadályozza.
Brandon the great Negro
2022. december 23. 15:59
"a Népszava nem kérdezhetett" Regisztrálni kellett volna okoskák. Ez egy napilap szerkesztősége számára alap. Elkúrtátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!