Orbán – a Karmelitából a MOL-toronyba

2022. december 10. 09:07

Hernádi Zsolt nem boldog.

2022. december 10. 09:07
null
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

»Letekint rád« – így köszönnek el egymástól – többek között – a Szolgálólány meséje című könyvben, illetve filmben, és letekintett ránk a magyar miniszterelnök is. A vallási áthallás indokolt, hiszen ezúttal Magyarország legmagasabb épületének tetejéről szemlélte meg a fővárost, az alattvalóit, hívőit.

Eddig a Karmelita kolostor magának építtetett erkélyéről tekintett le ránk, most magasabbra tört, mondhatni a legmagasabbra. A MOL-torony, a MOL campus – ahogy ők hívják, ki tudja miért – magasából, miután rövid időn belül kétszer is sikerült megaláznia az ország, sőt Közép-Európa egyik leghatalmasabb vállalatának vezetőjét. És tette ezt úgy, hogy eközben ez a vezető hálásnak mutatta magát, noha azok, akik értenek a metakommunikációs jelekből, láthatták: Hernádi Zsolt nem boldog.

Miért is lenne az, amikor a torony átadásának előestéjén a kormány a padlót törölte fel vele; látszólag nyertes csatát vívott meg, miközben nagy árat fizettettek érte vele. Az volt az az este, amikor odaállították őt a kormány kancelláriaminisztere mellé, hogy együttesen kihirdessék: vége a hatósági árnak – nálunk ezt ársapkának nevezik –, innen kezdve, azaz a bejelentéshez képest negyed-, félóra múlva, piaci árat kell fizetnie mindenkinek a benzinért és a gázolajért. Hernádi az intézkedést, már tudniillik a sapka bevezetését mindig is értelmetlennek tartotta, ezt egy konferencián külön is elmondta, alig két héttel a kormányinfón való fellépése előtt. De már korábban is leszögezte: az állami beavatkozás a piaci folyamatokba károkat fog okozni, meg kell szüntetni.

De hát akkor mi ebben a rossz Hernádi Zsoltnak. Mi abban a rossz, hogy ez végül bekövetkezett, a kormány visszalépett és szabad utat adott a piacnak. Hiszen Hernádi győzött…

Igen, látszólag igen. Csak hát… A nagyon figyelmesek, a későn fekvők, és a politika híreit éjszaka is követők azonban láthatták, hallhatták, mi is történt azon a kormányzati tájékoztatón, közel éjfélhez. A Gulyás Gergely melletti pulpitust elfoglaló MOL-vezér, afféle karinthys figuraként, a rossz tanuló felel mintájára igyekezett megfelelni az elvárásoknak; sűrűn ismételgette, hogy a szankciók okozta károk lökték az egekbe az üzemanyag árát; talán többször is mondta, mint az megkívánták tőle, nehogy baj legyen belőle. Azóta Orbán szorgalmasan használja is a jelenlegi ár eposzi jelzőjeként a szankciós benzinár kifejezést, hála Hernádinak.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. december 10. 17:18
Németh tschoró firkász , a 2000 pld népszarhával. Soros Dzsordzs nem lett VONA Német, megdöglöttél VONA.
SandorL
2022. december 10. 15:31
Bele kell torodnod: Hernadi egy nagyon jo vallalatvezeto, hivhatod nemzetkozi menedzsernek is. Ugyanakkor nemzeti erzelmu. Ez az amit se te se a hozzad hasonlo siralmas eletvitelu emberek nem ertenek meg soha! Hogy a ti oldalatokon pl egy Gyurcsany keptelen egy hasonlo kaliber letrehozasara a bal oldalon az mara vilagos. Nemzetkozi erzelemmel rendelkezo vezetoket a magyar tarsadalom, szerencsere, soha nem fog toleralni. A nemzetkoziseg szocsovei - koztuk te is - hiaba kinlodtok; tamogatasotok nagyon limitalt. Ez van. Nincs mas utatok. Irhatsz akarmit. A legujabb sapka ugyben is elbuktatok.
Menhetten
2022. december 10. 14:17
Hernádinak egy horvát fegyházból kellene nyilatkoznia! A MOL eddig is az olcsó orosz olajat dolgozta fel, de a fogyasztóknak a drágább olaj világpiaci árát számolta fel, sőt az E10 üzemanyagban található 10 % etanolt is a drágább kőolaj árban számolta, és számolja ma is. Szóval az ilyen trükkökből eredő hasznot nyugodtan nevezhetjük extraprofitnak. Viszont ez ellen soha nem volt a magyar államnak egy szava sem, mert a magasabb árban levő jövedéki adóval, és az áfával szemrebbenés nélkül lehúzták az embereket. Most az történik, hogy továbbfolyik a hülyítés, mert azt a bizonyos "extraprofitot" pont úgy megfizettetik a fogyasztókkal, csak az állam nem hagyja a MOL -nál, hanem einstandolja majdnem az egészet. És mi a trükk ebben? Hát az, hogy az állítólagos rezsivédelmi alapba teszik a pénzt, amiből az állítólag olcsóbb áram, és gázárat támogatják. Ez pedig konkrétan azt jelenti, hogy az üzemanyagárban, és az ebből következő inflációs áremelkedésekben minden magyar állampolgár megfizeti azt a kamu rezsicsökkentést, amit nagy kegyesen elengednek az energiaszámlánkban. Az még szomorúbb, hogy ebben a maffiózók által elfoglalt rablóállamban soha nem fogjuk megtudni, hogy minek mennyi a reális ára, és azt sem, hogy mi mért fizetünk annyit, amennyit kiszámláznak a magáncégek, és az állami szolgáltatók. Mindeközben Orbán az extraprofitadó bejelentése után a sleppjével látogatást tett a MOL új, fényűző székházában, nyilván megnézte magának, hogy amikor eszükbe juthat, hogy államosítják a céget, hova ültetheti be a mamelukjait, majd az államosítást követő reprivatizáció után mit írathat Ráhel, és Tiborcz nevére a MOL vagyonából... https://uploads.disquscdn.com/images/d2da8949224c855e185ab16d0b7b4d25efdc925724c4dd00f2794221b4ad27a3.jpg?w=800&h=1070
Namond
2022. december 10. 14:09
Hernádi Zsolt miért lenne boldog? Adószedő lett a MOL-ból, mindenki őt fogja köpködni, Orbán meg a kincstárban számolja és újra osztja a forintokat. A jövő tavaszra 25-28%-os infláció kivédésére, meg felajánl 11,5 %-os nyugdíjemelést, előcsalogatandó, az idióta Bánki Erik (Fidesz, Gazdasági Bizottsági elnök) szerint a párnacihában rejtegetett megtakarításokat. Az idióta Bánki Erik (Fidesz, Gazdasági Bizottsági elnök) talán azt vizsgálná, hogy a COVID osztogatást követően, hogy alakult a shortolás és a vagyonok dollárba mentése, akkor egyből tudná hova lett a tömérdek, MNB által nyomtatott forint. Na meg, mivel a pénz árú, az árú csere ÁFA köteles, vajon ez a tisztségére méltatlan hülye, miért nem a kereskedelmi bankok pénzteremtésének áfakörbe vonására törekszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!