Magyarország elhazudott álláspontja – ez állt a nagy vétókavarás hátterében

2022. december 08. 08:54

Mégis mi az igazság az ügyben?

2022. december 08. 08:54
null
Szalma György
Kontra

„Az őrületes hírzajban elvész az igazság. Teljesen lényegtelenné válnak a tények, a közvélekedést az formálja, amit elég hangosan és elég sokan mondanak. Éppen ez történt a magyar vétóval is az Ukrajnának szánt uniós hitel ügyében.

Gyakorlatilag az egész magyar nyilvánosságot bejárta a hír, miszerint Varga Mihály megvétózta azt az uniós előterjesztést, hogy az EU egy közösen felvett hitelből támogassa Ukrajnát. Még a független és kizárólag a tudományos tények alapján véleményt formáló Rácz András is megszólalt az ügyben. A tudós szerint a vétó a magyar külpolitika mélypontja volt.

A progresszív média pedig úgy hordta köbe a vétóról szóló hírt, mint a véres kardot: most aztán végképp Putyin csatlósaivá és ezzel együtt a civilizált világ páriáivá váltunk! Szégyen!

Végül azonban kiderült a hazugság. A Telex, a 444, Rácz András és a Facebookon vitézkedő baloldali politikusok kivétel nélkül mind hazudtak.

Varga Mihály pénzügyminiszter nem vétózta meg az Ukrajnának szánt segélyt, ahogyan azt sem, hogy hitelt vegyen fel ennek fedezésére az Európai Unió. Varga Mihály ezt nem is tehette meg, tekintettel arra, hogy a közös hitelfelvétel nem is szerepelt az Ecofin keddi ülésének napirendjén. Tehát erről nem is szavazhattak a résztvevők.

Rácz András független szakértő, aki Pánkotai Lili ügyében is kifejtette elfogulatlan véleményét, tehát vagy hazudott, vagy valamit súlyosan félreérthetett.

A hivatkozott vétó ugyanis nem történt meg, és nem is volt szavazás. Tehát Rácz állítása a magyar külpolitikáról is nettó hazugság.”

Nyitókép: Twitter-képernyőkép

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ohel
2022. december 09. 11:45
Hát ilyenkor kiderül, hogy kit mennyire kell komolyan venni. 444-en már lehet előre bekészítették a cikket, csak azzal nem számoltak, hogy a napirend mást fog mutatni. :-)
gacsat
2022. december 09. 10:13
Ez a Rácz András sokkal érdekesebb, mint a cikk témája. A munkásságát nem nagyon ismerem, mert a 444 mintha előfizetős lenne................................................. Egyszer feltettem a kérdést a HTKAn, hogy ugyan ki látta előre a Kerszoni kivonulást? Erre írta az egyik tag, hogy egy Rácz András nevű muki a 444en hónapokkal előre megjósolta. Már azt a cikket se lehetett elolvasni.
Belakiss
2022. december 09. 10:00
szalmaláng - fing
certus
2022. december 08. 22:20
Tehát előbb nem érted, majd szalmabábozol. És még te emlegetsz tényeket? És mindezt azután hogy propagandázással és intellektuális deficittel vádoltál másokat? Igazán nevetséges. Hogy ne értetlenkedj: "A második része meg eleve furcsa. Azért harcolsz, hogy az EU nem adósítsa el magát, de az nem zavar, hogy Mo. már állítólag elkülönítette erre a pénzt. Tehát mi adhatunk, de az EU ne." Ordas szalmabáb: senki nem állított olyat, hogy az eu ne adjon. Vagy komoly intellektuális, vagy vitaképességbeli deficittel küzdesz. Magyarország ELKÜLÖNÍTETTE a ránk eső összeget. Ez NEM jelenti azt, hogy mások, az EU rendelkezésre álló összegből ne adjon. Ahogyan az EU egyébként ad is. Az igazmondást kezdd magaddal, és ne forgasd ki mások szavait. És most válaszolj a kérdésre, ne kerüld meg többet: Mi a cél? Segíteni Ukrajnának, vagy közös adósságba vinni a tagállamokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!