A szankciók igenis működnek!

2022. december 05. 17:44

Már amennyiben az volt a cél, hogy bevezetésükkel az európai gazdaságot kényszerítsék térdre.

2022. december 05. 17:44
null
Szalma György
Kontra

„Európa Dugovics Tituszként rántja magával az orosz medvét a mélybe. Őrületes diadal! De ebből legalább megtanulják az oroszok, hogy Európa kész feláldozni magát az amerikai érdekek védelmében. 

Most pedig az EU újabb fölényes győzelemre készül. Hétfőtől életbe lép a sokadik szankciós csomag, amely az orosz előrenyomulást ugyan nem állítja meg, ellenben a magyar benzinárstopnak könnyen véget vethet.

A mai naptól az Unió szankció alá vonta az orosz nyersolajat. Bár Magyarország mentességet kért és kapott is a vásárlási tilalom alól,  a világpiaci árak drasztikus emelkedésének hatásait azonban képtelen kivédeni. Hogyan is védekezhetne egy tízmilliós ország, a piac diktál és uralkodik...

A szankciók bevezetése előtt az európai országok/nagyvállalatok tartalékképzésbe kezdtek, ez a felvásárlási hullám pedig jelentősen megnövelte az árakat. Így Magyarország hiába vásárolhat szabadon orosz olajat, az uniós szankciók drasztikusan emelik az árakat, tovább erősítve az inflációs nyomást is.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. december 06. 04:50
Az EU központja sajnos az amerikai nagytőke európai leányvállalatának a fiókirodája. Egyszerűbb fogalmazással élve a brüsszeli központ,egy gigantikus bábszínház. Még egyszerűbben: Olcsó játék hülye gyerekeknek.
masikhozzaszolo
2022. december 05. 22:17
A szankciók. Meg a mindengyereklegyenzöld! Amit mondtunk, az nem volt igaz. Erről a hisztiről az jut eszembe, amikor az autó a szenet leborította a pinceablak elé. És a gyerekek fekete klottgatyában a sarkukkal túrták le a pinceablakon. Lehet, akkor is már fújt a háború szele. A falevél volt zöld. Meg mondtak olyat is, hogy Boldog Békeévek!. Mert volt szén.
18.0 fok
2022. december 05. 21:03
az a bökkenő, hogy a magyaron kívül egyetlen más európai gazdaság sem tervezi beadni a kulcsot, szalma elvtárs. erre varrj gombot!
kelemikes
2022. december 05. 20:58
"Az európai tőzsdék ledolgozták a háború sokkját 3970 pont – ennyin zárt az Euro Stoxx 50 2022. február 25-én, a levegőben lógó, de igazából nem várt, nem árazott, ki nem provokált orosz katonai agresszió megindulása előtti pénteken. 4000 pont körül kereskednek vele jelenleg, jó 9 hónappal később. A tény az tény marad, ez rögzíthető. Ebben a pillanatban Európa az árfolyamokat tekintve ledolgozta a háború okozta kezdeti sokkot. A piac szerint nem ő az, aki lábon lőtte magát." A számok számok - nem kell a duma...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!