Orbán világképét nem zavarja a valóság

2022. december 22. 14:07

Jelentősen megöregedett és ha nem is száz éves, de túl van már a csúcson.

2022. december 22. 14:07
null
Sebes György
Sebes György
Hírklikk

„A rendszerváltás óta az idei volt Magyarország legnehezebb éve, de az ország rendkívüli teljesítményt nyújtott. Ezzel kezdte nagy érdeklődéssel kísért nemzetközi sajtóértekezletét a miniszterelnök. Orbán Viktor mondandójából az is kitűnt, hogy a siker egyedüli letéteményesének őt magát és csapatát gondolja.

Volt egyetlen őszinte pillanata és válasza Orbán Viktornak a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján. Amikor a Telex riportere azt kérdezte tőle, gondolkodott-e már azon, meddig akar aktívan politizálni, többek között azt is elmondta, az ő szakmájában nem lehet tudni, »meddig bírja az ember«. Egyik nap még úgy érzi, »ide nekem az oroszlánt is«, másnap pedig már olyan, mintha száz évet öregedett volna. Az emelkedett diskurzus még folytatódott volna, de Kovács államtitkár akkor úgy érezte, meg kell védenie főnökét a láthatóan kínos faggatózástól és közbeszólt, hogy az életmód taglalása helyett következzenek az érdemi kérdések.

A mintegy két órás – minden tekintetben kimerítő – miniszterelnöki szócséplés mindenesetre jelezte, hogy Orbán Viktor láthatóan úgy érzi, »ide neki az oroszlánt« is, ám közben jelentősen megöregedett és ha nem is száz éves, de túl van már a csúcson. Egyúttal – és nem szándékosan – bizonyos mértékig felmentette az állami rádiónak azokat a műsorvezetőit, akiknek az a dicsőség jut osztályrészül, hogy péntekenként mikrofonállványai legyenek. Ezeknek az embereknek gyakran lehet felróni, hogy alákérdeznek, nem a lényegről beszéltetik alanyukat. Bár ez továbbra is igaz, de a kormányfő ezúttal (is) bebizonyította, őt sem a valóság, sem a róla érdeklődők nem zavarják, változatlanul azt mond, amit akar.”

 Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. december 23. 15:57
Mennyivel szebb dolog lenne , önként belemenetelni tölteléknek, a háború ágyúcsövébe .
kbs_real
2022. december 23. 14:02
Orbán jelentősen megöregedett. Mondja a 74 éves Sebes.
Bokros Birka
2022. december 23. 10:57
Gyurika Te 70 év feletti vén faszkalap nélküli. nem kellene nyugdíjba menni végre?
istvanpeter
2022. december 23. 09:01
Igen, Orbán Viktor zsenialitása eléggé sokszor okoz rövid zárlatot a balliberális firkászok fejében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!