A katariak a legvégén is megmutatták, semmit nem értenek és tisztelnek a futball kultúrájából

2022. december 19. 16:37

Csapatot lehet venni, a játék lelke viszont nem eladó.

2022. december 19. 16:37
null
Pető Péter
Pető Péter
Facebook

„A mese napján kár lett volna ezzel rongálni a történetet, de azért azt még megjegyzem, hogy a katariak a legvégén is megmutatták, semmit nem értenek és tisztelnek a futball kultúrájából.

Argentína és Lionel Messi megkoronázásán rátettek egy palástot az emberre, ami az ő kultúrájukban fontos, itt meg konkrétan azt jelentette: letakarták a kék és fehér mezt, a címert, mindent, amiért Messi a fél életét átfutballozta, és így az isteni mezt eltakarta egy futballidegen ruha. Messi végül abban vette át a kupát, amiről álmodott. Lehet, hogy saját kultúrájuk szerint ezzel uralkodóvá nemesítették, ám a futballtörténet legfontosabb pillanatai, s történetei nem a katari kultúráról és random emírekről szólnak.

A futball persze azért futball, mert a játékosok odavarázsolták a pályára minden idők egyik legnagyobb mérkőzését, hogy kitakarja, feledtesse, s zárójelbe tegye ezt a párhetes méltatlan kísérletet a futball kultúrájának megváltoztatására téli rendezéstől a sör tiltásán át a napidíjas zsoldosszurkolókig.

Ennek nyomán az emberiség emlékezetébe a legnagyobbak heroikus, felfoghatatlan, ikonikus vetélkedéseként, megírhatatlan fordulatokkal gazdaggá tett eseményeként vonulhat be ez a vb, s döntője, hogy ennek köszönhetően az égvilágon senki ne emlékezzen ezekre az emírekre, akik nem értették: csapatot lehet venni, a játék lelke viszont nem eladó. Azt tisztelni kell.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. december 20. 19:58
Ritka jó szemem lehet, mert én a palást alatt láttam a mezt meg még a címert is.
Málaga21
2022. december 20. 19:56
Szeretnél te egy ilyen random emír lenni kisköcsög.
vérgőz
2022. december 20. 19:29
bezzeg az europeer politikusok "lelke", ahhoz ugy tunik nagyon is ertenek!!!
Zolotarjov
2022. december 20. 14:52
Ez náluk a tisztelet jele, és ezerszer inkább ez, mint a szivárványos karszalag..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!