A magyar kormányfő perverz orosz-rulettet játszik a magyarok sorsával!

2022. december 06. 14:52

A Fidesz jobban fél az agresszor Putyin, mint a többi uniós tagállam és a magyar emberek haragjától.

2022. december 06. 14:52
null
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„A magyar kormányfő perverz orosz-rulettet játszik a magyarok sorsával!

Szégyen és gyalázat, hogy az Orbán-rezsim még ebben a kiélezett helyzetben is, egyfajta perverz orosz-rulettet játszva hazárdírozik a magyar embereknek járó uniós források és a nemzet sorsával. A kiszivárgott információk szerint sikertelenül zárult az uniós pénzügyminiszterek mai csúcstalálkozója: sem az Ukrajnának segítséget nyújtó hitelcsomagról, sem a globális minimumadóról, sem pedig a magyar kormány bűnei miatt indult jogállamisági mechanizmusról nem született döntés.

Tény, hogy a magyar kormány befeszült álláspontja és vétóval való fenyegetése miatt elképzelhető volt, hogy a fideszes várakozásokkal szemben ma még nem fogják jóváhagyni a nemzeti helyreállítási tervet. Ez utóbbi hiánya azonban továbbra is jelentős és egyre fenyegetőbb veszélyt jelent: ha nem sikerül ugyanis évvégéig elfogadtatni, akkor a helyreállítási alap forrásainak közel kétharmadát – többezer milliárd forintot – már bizonyosan, az esetleges további befagyasztásoktól függetlenül elveszít Magyarország.

Világos és nyilvánvaló, hogy a Fidesz jobban fél az agresszor Putyin, mint a többi uniós tagállam és a magyar emberek haragjától. Ha van háború, amely a leginkább közvetlenül érint minket és a legsúlyosabb károkat okozza a közös hazánknak, az Orbán eszement háborúja az Európai Unió közösségével szemben.”

FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenését követően a Pénzügyminisztérium közleményt adott ki a magyar vétót illetően. Mint fogalmaztak: 

A sajtóban tévesen megjelent hírekkel ellentétben az Ecofin keddi ülésén nem szerepelt napirenden Ukrajna 18 milliárd eurós támogatása

– közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel. Hozzátették: minden ilyen állítás álhír.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2022. december 07. 01:59
A bája ennek a szövegnek az, hogy Gyurcsány, Újhelyi a KGB-be legmélyebben bekötött baloldali politikusok között vannak.
Ivan Fjodorovics
2022. december 06. 23:07
Ez a lény örül? Ez a proli még mindig a saját érdekei mentén pofázik? Most aztán tényleg mindennek van határa! Soha ezek! Azt hiszik, hogy ezzzel visszahozzák ezeket a SENKIKET? Nem!
Tatulus
2022. december 06. 21:16
Piftike! Te akkora aljas genyó labanc vagy, hogy normális ember képtelen megérteni, miért nem húzol el az ismeretlenbe és fogod be a pofádat! Egy nulla vagy, megélhetési politikus. Ep képviselő már soha, de Itthoni se leszel - Böszme nem vesz át, pedig nyalnád a seggét! Mehetsz dolgozni, labanckapitánykám!
Ólat a trolloknak
2022. december 06. 20:52
Hogy áll a Szeviép-ügy az OLAF-nál Pistám?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!