Sok minden ez, de nem a XXI. század

2022. december 30. 12:07

Az oroszoknak abban a pillanatban vége, amikor valamiért a tüzérség utánpótlása gyengül.

2022. december 30. 12:07
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Ez egy friss videó egy oroszpárti oldalon - nem tudom megerősíteni, de a cím szerint a bakhmuti harcokról.

De a lényeg szempontjából mindegy, hol és mikor készült, elég jól megmutatja ugyanis az orosz harceljárások "kifinomultságát".

A negyed minden házát szétlőtték, nagyjából első világháborús pontossággal és lőszerfelhasználsással - az eredmény is első világháborús.

Utána bemegy egy harckocsi - vélhetően gyalogság nélkül, és lő párat egy ukrán állás irányában, aztán visszavonul.

Sok minden ez, de nem a 21- század. Működik ugyan - lassan, brutálisan, de az oroszoknak abban a pillanatban vége, amikor valamiért a tüzérség utánpótlása gyengül vagy megszűnik - mint Herszonban.

Erős kérdés az is, hogy a város egyharmadnyi orosz nemzetiségű, és kétharmadnyi orosz anyanyelvű lakossága mit él át - már az a kevés aki ott maradt és nem menekültként tengődik valahol, miközben házát az orosz tüzérség földig rombolja.”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MIstvan
2023. január 01. 11:47
Igaz, igaz. Ha kifogynak a ruszkik a lőszerből, menekülhetnek a katonák. Na, de mi van a szotyival? Ennek a Demkónak az smafu? Ha kifogynak a ruszkik a szotyolából menekülhet Putin!
amca
2022. december 30. 19:12
Demko. Figyu. Ez a lőszerek, lövedékek háborúja. Nyugi. Sokáig tart. Nem kell sietni. Amig van amy pénz + u krán vér...
Sany Xepi
2022. december 30. 18:45
Ez úgy megveretné elemzéseivel az oroszokat, mint annak a rendje, még lőni sem kellene hozzá. Elemez, nem csak veszik a lapot az oroszok.
citromosParizer
2022. december 30. 18:35
ha van elég lőszer, akkor szerintem normális. én sem kockáztatnék egy gyalogos katona életet sem, ha 5 tank lőszerrel is meg lehet oldani. ez kb olyan, mint amikor az amcsik megkérik a bombázást minden épületre, amire feltételezés szerint ellenség van. ők sem rohamozzák meg, hogy meghaljanak a katonáik. ez a low budget légicsapás, elég egyértelmű, kár, hogy a szakértőnek ez nem jön le...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!