Nagyvonalú gesztus volt a magyar államfő ukrajnai látogatása

2022. december 02. 14:51

Bár az ukrán sajtó másként látta, de ez a látogatás nagyvonalú magyar gesztus volt Ukrajnának.

2022. december 02. 14:51
null
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

„Bár az ukrán sajtó másként látta, de ez a látogatás nagyvonalú magyar gesztus volt Ukrajnának. Az ottani kormányzat ugyanis régóta eltűri magyargyűlölő politikusok és aktivisták randalírozását, a kárpátaljai magyar kisebbség lelki és fizikai terrorizálását, ami elfogadhatatlan.

A látogatás alkalmából a Telegraf hírportálon az egyik ukrán »politikai szakértő« megjegyezte, hogy »a magyar elnöknő aligha kér majd bocsánatot Orbán Viktor ukránellenes kirohanásaiért«. 

Elképesztő, ráadásul minden alapot nélkülöző modortalanság. Ehhez sajnos különleges képességük van egyes ukrán publicistáknak és politikusoknak.

Miért is kellett volna bocsánatot kérni? Orbán Viktornak ugyanis soha nem voltak és nincsenek ukránellenes kirohanásai. 

Ezzel szemben egy magyarellenességéről elhíresült ukrán parlamenti képviselő (mellesleg az Egységes Közép nevű párt elnöke és a munkácsi szobordöntő polgármester apja) nevezte a magyarokat »apró korcsoknak«, amiért a focikedvelő miniszterelnök egy Nagy-Magyarország térképpel díszített szurkolói sálat merészelt elfogadni és kis időre magára venni. 

Ez a szalonképtelen ukrán figura – a Pestisrácok.hu szerint − azt is kijelentette, hogy »Magyarország összes emlékét ki kell törölni Kárpátaljáról«.

Hát igen, a futóbolondokhoz kell a türelem. Kisebbségi sorba kényszerített magyar testvéreinkhez és ezeréves történelmünkhöz fűződő erős kötődéseinkről nem beszélhetünk olyanoknak, akiknek a beszűkült gondolkodásából csak magyargyűlöletre futja”.

Nyitókép: Ruslan Kaniuka / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. december 03. 22:33
Talán túlságosan is nagyvonalú.
Namond
2022. december 03. 17:27
Fújd meg a lópikulát Bánó. Ez Brüsszelnek szóló orbánszerű, kirakat - média - politizálás.
Lajoss
2022. december 03. 12:06
El kell ájulni..:)
DrPepper
2022. december 03. 01:51
De nagyvonalú gesztus volt. Az Ukránok azért kérték, hogy Novák segítsen őket karitatív színben feltüntetni, miközben nyilvánvaló, hogy a búzaszállítmányaik nem a harmadik világba mennek, hanem maximum fegyvert vesznek rajta, másfelől Novák kihasználta a lehetőséget, hogy kárpátaljaiakat látogasson, amivel felhívta a figyelmet ennek a kisebbségnek a létére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!