A Duna TV által karácsonyi ajándékként indított limitált széria első része megdöbbentő produktum

2022. december 27. 21:02

A magyaroknak kellett megvédeniük Európát a keleti veszedelemtől, de főleg a muszlim előretöréstől.

2022. december 27. 21:02
null
Csákvári Géza
Népszava

„Sosem feledem az Aranybullát. Amikor gimnazistaként villámkérdésekre kellett felelni, ez volt a legkedvesebb, mert csak egy évszámot kellett gyorsan mondani, és ki ne tudna megjegyezni egy olyan évszámot, mint 1222. Ráadásul mégiscsak a magyar történelem egyik legfontosabb törvényének megszületéséről van szó. A Nemzeti Filmintézet által finanszírozott Aranybulla sorozat azonban valami egészen másról szól.

A Duna TV által karácsonyi ajándékként indított limitált széria első része megdöbbentő produktum. Az ideológiai nyomás azonnal robban, hiszen azt mindenkinek tudni kell, hogy III. Béla király korában Magyarország volt Európa egyik legfontosabb állama, a négy királyság egyike, de mivel a három másik nem volt érdekelt, a magyaroknak kellett megvédeniük Európát a keleti veszedelemtől, de főleg a muszlim előretöréstől – már csak az hiányzik, hogy lábjegyzetben kiírják, hogy »mint ma is«.”

Nyitókép: Az Aranybulla című sorozat előzeteséből

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gépész53
2022. december 30. 08:42
"Fantasztikusan kacagtató paródia lett Rákay Philip egymilliárdos Aranybulla-sorozata" Ennyi pénzből ekkora fost, nem semmi!
Vén Csataló
2022. december 28. 21:52
Menetrendszerű libsi öklendezés. Mint mindig, mindentől, ami magyar. Kutya ugat, karaván halad.
Takita
2022. december 28. 19:30
Várjuk meg a végét,és csak azután jöhet a teljeskörű szakvélemény. Az máris látszik,hogy a közvélemény azt hitte,hogy majd valami magyar "Trónok harca" jön. Pedig már a beharangozáskor is megmondták,hogy mi várható. A TV History tele van hasonló filmekkel. Ez mostanában egy egészen új műfaj! Így tessenek értékelni.
Kalmankalman
2022. december 28. 17:43
Hát na... megnéztem... vártam hogy a narrátor benyögje "Ez veszélyes"!! Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk! Maradok a történelem könyveknél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!