A provokáción túl: a pedofília kapcsán nem szabad engedni, ez újabb vörös vonal

2022. december 01. 20:02

A Toy Stories elnevezésű kampány részeként gyerekmodelleket fényképeztek, és a képeken a cég mackótáskáival pózolnak a modellek.

2022. december 01. 20:02
Szalma György
Kontra

„A divatvilág évtizedek óta ontja magából a szemetet. A nagy cégek azonban nemcsak a materiális környezetszennyezésért vonhatóak felelősségre, hanem sok esetben világnézeti meggyőzés érdekében is futtatnak visszataszító, globális kampányokat.

Az LMBTQ-ideológia például rendszeresen visszatérő témája a divatipar szennyezésének.

Érdemes megemlíteni, hogy a zöldpártok, -mozgalmak és az emberjogi szervezetek sosem kérik számon a nagy divatcégeket, amiért éhbérért dolgoztatnak gyerekmunkásokat, illetve szeméttel töltik meg a speciális lerakóhelyeiket, mint amilyen például a Chilében található telep.

A szemérmes cinkosságot azonban időnként megtöri egy-egy gigabotrány. A divatcégek beteg lelkű tervezői időközönként túllőnek a célon, leplezetlen erkölcstelenségük pedig eléri az egyre közönyösebb közvélemény ingerküszöbét is. Ilyenkor a progresszív sajtó is kénytelen röviden beszámolni az aktuális eseményről.

Ez történt egy héttel ezelőtt is, amikor a Balenciaga néven futó világhírű spanyol luxusdivatház – amelynek egyik híres-hírhedt ügyfele Kim Kardashian – hatalmas botrányt keltett új gyermekkollekciójának fotósorozatával. A Toy Stories elnevezésű kampány részeként gyerekmodelleket fényképeztek, és a képeken a cég mackótáskáival pózolnak a modellek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2022. december 02. 02:23
Mi csak jót akarunk - Hogyan lopakodik az LMBTQXYZ a németet tanuló kisiskolások körében? A németül tanuló kisiskolásoknak mi lenne fontosabb, mit a nemváltoztató "bohóchal"? Szokják csak, egyszer csak tönkre tudják tenni az életüket... LUX + CSATLAKOZZON DIÁKLAP A 3. ÉS 4. OSZTÁLY SZÁMÁRA INTEGRÁLT OLVASÁSNÉPSZERŰSÍTŐ PROGRAMMAL ... LUX-Clownfisch - LUX-Bohóchal (Tierwelt - Állatvilág) Ich wechsle das Geschlecht! - Változtatom a nememet! https://files.jungoesterreich.at/eflip/lux-zoom-sep22/30/index.html https://www.jungoesterreich.at/magazine/lux-und-join-in/lehrerservice/ausgabe-1-september-2022#c14664
Bell & Sebastian
2022. december 01. 22:10
Hogy egyáltalán értelmezni tudjuk a hírt, aminek utána kellett hogy nézzek, a probléma a direkt visszautalás egy korábbi kampányukra, aminek a témája a BDSM volt. Bondage, discipline, sadism, masochism. Ezek kellékeit használták a képi körítés megkomponálásakor, vagyis sikerült összehozniuk egyetlen csendéletbe pár nevesebb szexuális perverziót a gyerekekkel. Mindennapi természetességgel ábrázolva a megbocsáthatatlant. Amit szóvá is tett a műértő közönség a maga kendőzetlen módján. Mire a vezérigazgató személyesen kért bocsánatot, eleddig láthatatlan sikerrel. Ehhez annyit tudok hozzátenni, hogy a vezető divatcégek valójában nem konkrét divatot diktálnak, hanem trendeket szabnak, amit a másodvonal kritika nélkül átvesz, ha pénzt akar keresni. Ha vissza is szívnak minden mocskot, amit a képeiken terjesztenek, azért az a fejükben még ott van. És alig várja, hogy kiszabaduljon onnan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!