Ha beleállnak a diákokba, lehet, hogy olyan felháborodás lenne, amit ők sem akarnak

2022. november 27. 12:58

„Valaki annyit mondott, hogy elegem van a tanárokból. Egy idősebb hölgy mondta nekünk.” Interjú.

2022. november 27. 12:58
null
Perlaki-Borsos Noel
szeretlekmagyarorszag.hu

„Hogyan jött ez az ötlet, hogy ne a belvárosba, hanem az állami média előtt legyen a következő megmozdulás?

Mi az oktatás helyzetével foglalkozunk, és ezt csak úgy tudjuk eljuttatni az emberekhez, ha a törekvéseinkről és álláspontunkról beszámol az az intézmény, amelynek ez a feladata. Viszont a közmédia nem ezt teszi. Például az október 5-i hídfoglalásnál egy új kisállat születése volt fontosabb hír, miközben 40 ezres tömeg volt a Kossuth téren. Ahhoz, hogy sikeres legyen az ügyünk, elengedhetetlen a valós, hiteles tájékoztatás arról, amit képviselünk. Az MTVA-nak ez a kötelessége.

Eddig is próbálkoztak az állami média előtt tüntetni, tiltakozni, és ennek csak az lett az eredménye, hogy az MTVA még arról se számolt be, hogy ezek a tüntetések megtörténtek.

A múltkori, Hadházy Ákos által szervezett tüntetés elérte azt, hogy bekerüljön a hírekbe. Elérték azt is, hogy tényleg megmutassák a tömeget, ami igaz, akkor nem volt hatalmas, de azért voltunk pár ezren, és nem az üres utcákat mutatták. Párszor beolvasták a pontjainkat is. Viszont ennyi nem elég. Nem reprezentálják kellően az ügyünket. Ha elmondják kétszer, hogy ez a diákok álláspontja, akkor bólint egyet a tévénéző, meghallgatja utána ötször az uszító híreket, amiket ott mondanak, és ennyi.

De ha mi be tudunk menni, el tudjuk mondani, hogy mi nem iskola helyett megyünk, hogy nem titkos erők által mozgatott Soros-bérenc hadsereg vagyunk, aminek általában beállítanak minket a jobboldali médiában, akkor tudni fogják az emberek, hogy miért vannak nagy tömegek az ügyünk mellett. Kimentünk csinálni mini interjúkat az emberekkel. Megkérdeztük, hogy mit gondolnak a tanártüntetésekről. Valaki annyit mondott, hogy elegem van a tanárokból. Egy idősebb hölgy mondta nekünk. Azonban, ha el tudnánk mondani, hogy mi miért csináljuk ezt az egészet, eljutna mindenkihez a közszolgálati csatornákon, akkor valószínűleg nem ez a válasz érkezne.

Egy televíziós szereplés visszafelé is elsülhet, ha ellenségesen áll a vendégéhez a műsorvezető, láttunk már ilyet.

Számítunk erre is, ha egyáltalán behívnak. Arra készülünk, hogy nem fognak velünk kedvesen bánni, megvan a stratégia nagyjából, hogyha behívnának, hogy beszélnénk, de nyilván el kell oda jutni. Nem félünk attól, hogy valaki tőlünk csúnyán fog kérdezni. A HírTV-ének is szívesen adnánk interjút, ha kérnének. Tőlük nem tudjuk követelni, mert ők egy magántelevízió, viszont az MTVA-tól igenis követelhetjük. Kérdezzenek, amit kérdeznek, mi végre el szeretnénk mondani az álláspontunkat.”

Kép forrása: Kurucz Árpád/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vallasz Vilmos
2022. november 28. 09:10
Az internet teljesen átveheti a tanulás szerepét. Emellett a gyerekeknek már csak mentorra/szülőre van szüksége, aki a gyermeki morális kompaszt felügyeli és vigyázz a mentális egészségére. Tanártól keveset tanultam az életben, szinte mindegyik lelkesedés nélkül leadta ugyanazt az anyagot. A könyvek és az élet a nagy tanítómesterei az életnek. Az internet is, ha intelligensen használja az ember.
zsolti123
2022. november 28. 01:34
Wellness szállodában emelték meg saját fizetésüket a pedagógus szakszervezetek vezetői, aztán elmentek tüntetni https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/11/wellness-szallodaban-emeltek-meg-sajat-fizetesuket-a-pedagogus-szakszervezet-vezetoi-video Wellness szállodában emelték meg saját fizetésüket - PestiSrácok Wellness szállodában emelték meg saját fizetésüket a saját fizetésüket a pedagógus szakszervezet vezetői - aztán elmentek tüntetni - videó... https://tenyek.hu/cikkek/wellness-szallodaban-emeltek-meg-sajat-fizetesuket-a-pedagogus-szakszervezet-vezetoi-aztan-elmentek-tuntetni-video Wellness szállodából mentek tüntetni a Pedagógus Szakszervezet vezetői A PSZ talán a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel egy wellness hotelt talált a legalkalmasabb helyszínnek a kongresszusához. Hozzászólások: "Aztakurva. :D Remélem látják a megvezetett diákok is, hogy kikért állnak ki az utcára. A buliról le- és kimaradó tanárokról nem is szólva..." "A gyerekek meg 15 fokban. Ejnye ejnye"
5m007h 0p3ra70r
2022. november 27. 21:47
"megvan a stratégia nagyjából, hogyha behívnának, hogy beszélnénk" Háháháhá! Ez kúúúúrva naaaagy! Háháháhá! Vörös fejjel dadognál kistáska!
5m007h 0p3ra70r
2022. november 27. 21:44
"Valaki annyit mondott, hogy elegem van a tanárokból. Egy idősebb hölgy mondta nekünk." És mindez a fővárosban. Csúszik lefele a budapesti nívó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!