Brit lap: A Fidesz többsége túl nagy volt ahhoz, hogy pusztán a média kiegyensúlyozatlanságát okoljuk

2022. november 01. 17:20

Andrew Tettenborn szerint nem minden médium támogatja a kormányt, és a hírforrások jó része külföldi eredetű, így ezeket nem éri kormányzati nyomás.

2022. november 01. 17:20
null

A The Critic elnevezésű brit havilapban jelent meg Andrew Tettenborn jogtudós és író cikke, melyben azzal foglalkozik, hogy mi okozhatja Orbán Viktor és a Fidesz sikerét Magyarországon.

„Múlt héten a vidéki Magyarországon újságírók egy csoportja láthatta, amint vasárnap reggel emberek tömegei álltak sorba, hogy egy 15 perces szabadtéri politikai beszédet tekinthessenek meg. Az előadó Orbán Viktor miniszterelnök volt, az alkalom,

A helyszín Zalaegerzeg volt, Mindszenty korábbi székhelye” – kezdte értekezését az akadémikus.

Hozzátette: „Az adta motivációt a meghívás elfogadásához, hogy találkozzunk a kormány minisztereivel és más fontos politikai szereplőkkel. Az Egyesült Államok és Európa  liberális médiájának nagy része számára Orbán egy szörnyeteg: bigott, homofób, bevándorlóellenes, Putyin-bérenc. Mégis itt van a rejtvény. Hazai terepen a nyíltan kozmopolita,

Kifejtette: „Igaz, egyesek azt állítják, hogy a kormány manipulálta a médiát, és valóban a legtöbb újság a Fidesz híveinek kezében van. Korántsem minden műsorszolgáltató támogatja a kormányt, és a hírforrások jó része külföldi eredetű így nem éri el a kormányzati nyomás. Még ha ezt figyelembe is vesszük, a Fidesz 54 százalékos többsége túl nagy volt ahhoz, hogy pusztán a média kiegyensúlyozatlanságát okoljuk”.  

Nyitókép: Mátrai Dávid

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2022. november 03. 13:30
Viszont lassan felnő egy generáció a fészbuk emlőin, amelyik , amely Gyurcsányt csak történelemkönyvekből ismeri és az anyatejjel szívja magába a liberális mádia által generált illúziókat és az európai értelemben vett európai lózungokat: "minden hatalom a dolgozó népé", "világ proletárjai egyesüljetek" és ezek remakejeit.
kubota
2022. november 02. 23:52
Idézem magamat: "Na mi van, a moslékok felvettek pár netes szolgát? A kommentek első felénél gyanúsan ugyanannyi és nem megszokott mennyiségű dislike van... :D" Úgy látom, reggel 7-ig tartott a munkaidő, ott körül hirtelen megfogyatkoztak a dislike-ok... :D
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. november 02. 15:43
A liberálfasiszták szerint csak akkor van médiaegyensúly és demokrácia, ha a média 96%-a az övék, s a nemzetieké maximum 4%. Most Magyarországon a nemzeti oldalé a média 40%-a, s ez a libsifasiszták szerint a tomboló fasizmus bizonyítéka.
buvu
2022. november 02. 09:39
Amíg az "ellenzék" azon dolgozik, hogy a fideszt legyőzze és a húsos fazékhoz oda férkőzzön, ahelyett, hogy azon munkálkodna az én családomnak hogyan lenne jobb az élete, addig nincs dolgunk egymással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!