Öt megsemmisítő kritika az ellenzékről, amely éppen az ellenzéki vezérkarból érkezett

2022. november 05. 20:19

Ungár Péter beszámolója remekül illusztrálja a baloldal múltját, jelenét és jövőjét.

2022. november 05. 20:19
null
Rőfös Géza
Kontra

„Meglepően komoly sajtóvisszhangja volt a 24.hu Ungár Péterrel, az LMP társelnökével és parlamenti frakcióvezetőjével készült hosszú interjújának.

Lapzártánkig 15 hírportál készített összefoglalót a beszélgetésről. Ez igen jelentős érdeklődés ahhoz képest, hogy az egykor szebb napokat is látott zöldpárt sokak szerint a 2022-es választás baloldali összefogásának potyautas-kedvezményezettje volt. Azok, akik minden valószínűség szerint önállóan indulva, szivárványkoalíciós megállapodás nélkül nemhogy frakciót, de még egyéni képviselői helyet is nehezen szereztek volna.

Nemcsak a pártnak, hanem a vezetőjének sincs igazán jelentős súlya sem az országos politikai, sem a baloldalon belüli erőviszonyok alakításában. Az összefogás – elvileg – egyik teljes jogú, legfelsőbb szintű vezető politikusaként azonban sok olyan dologra rálátott az előző kampányban és a választási vereséget követő időszakban, amelyről keveseknek van megbízható információjuk, és még ritkábban teregetik ki azt a közvélemény számára.

Ungár Péter beszámolója remekül illusztrálja a baloldal múltját, jelenét és jövőjét. És úgy tűnik, (tudatosan vagy akaratlanul?) nem kívánja sem kímélni, sem menteni az összefogás roncsait.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. november 05. 23:57
Későn próbál már kitáncolni a kudarcos sokadik összefogásból ez is. Ha nem álltak volna bele, nem hull rájuk is a pénzeső akkor talán még hiteles is lehetett volna de így... Mégis sokat elmond az hogy az egész ellenzéki oldalon ő a legrealistább jelölt, csak azért mert ki merte mondani azt a szentségtörést hogy "hé, a fidesz szavazók nem trágyával nevelt gombák, meg kéne őket is nyernünk emrt nélkülük nem lehet kormányváltás" és azonnal ellene is fordultak.
Nyugati Ádám
2022. november 05. 23:41
Ha csak csontvázak lennének, akkor nem lenne baj. A helyzet azonban az, hogy a csontvázak mindegyikére rá van akasztva egy olyan robbanószerkezet, amely nem csak egy szekrényt, egy házat, hanem egy egész országot romba döntheti. Ez persze csak akkor veszedelmes, ha a robbanószerkezeteket nem az ellenzékiek próbálják felrobbantani - ahhoz sem tudásuk, sem bátorságuk nincs - hanem az őket fizető és a robbantó gombot is ismerő szponzorok megbízottai.
Házam Hazája
2022. november 05. 23:27
Mennyi a szorzója annak, hogy nem érdemes egy gazdag fiatal "politikussal" vérre menően foglalkozni? Hagyni kell, hogy tényleges, saját mondanivalója legyen. NEM VÉDEM, DE LÁTJA A "SAJÁT" RENDSZERÉBE BEÉPÜLT PROBLÉMÁKAT... Próbálja megfogalmazni a saját észrevételeit és szálljon ki a tömegéből. Apaként javasolom ezt, de a gyerekeimért bármikor vérre megyek. És az nem az én vérem lesz.
Haramia
2022. november 05. 21:40
És még mindig vannak, akik nem akarják megérteni, hogy miért tekint a balliberálisokra a másik oldal nemzetárulóként. Mert a szekrényt kitárva...skeleton(s) in the cupboard.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!