Utolsó csatlós? Első csatlós?

2022. november 05. 07:05

Németország nem létezik (ld. Schmidt Mária), így aztán más csatlóstartót kellett keresni.

2022. november 05. 07:05
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Utolsó csatlós szerepben jók vagyunk. Országunknak ebben régi tapasztalata van. Ugyan nem állítható, hogy bármikor túl jól jöttünk volna ki az ügyből, de végül is gyakorlat teszi a mestert. Valamint járt utat a járatlanért el ne hagyj. Továbbá ismétlés a tudás anyja. Egyszer csak sikerül. Ha nem most, hát legfeljebb pár évtized múlva újra megpróbáljuk. Majd csak akad akkor is egy vezér (ld. még nemzetvezető), aki erre teszi föl az életét. Pontosabban a miénket, de ez elhanyagolható különbség, hiszen egyek vagyunk.

Az utolsó csatlós tipusú vezetőnek különleges tehetsége kell, hogy legyen. Nem könnyű csalhatatlanul felismerni, ki mellett kell csatlóskodnia ahhoz, hogy abból csak a blama legyen biztos, és évekig nyögjük a következményeit. Annak idején pl. Németország csatlósaként mindkét követelményt: a szégyent és a pusztító következményeket is sikerült maradéktalanul produkálni, de sajna arrafelé már hiába kereskedünk. Németország nem létezik, lásd erről Schmidt Mária szíves közlését, illetve a miniszterelnök megengedőbb megfogalmazását, amely szerint létezik ugyan, de multikulturális és liberális, pártjai a kereszténydemokratákat és keresztényszocialistákat is beleértve az egyetlen szívünk csücske-AfD kivételével mind baloldaliak. Aminél még az is jobb lenne neki, ha nem létezne.

Így aztán más csatlóstartót kellett keresni. A »csatlós« eredeti középkori jelentése szerint az ura lovát kantárszáron vezető lovász, aki olykor a fogat előtt szalad. Persze nem vagyunk a középkorban, ezt nem kell szó szerint venni, de nem árt, ha a csatlóstartónak van valamije, ami nekünk nincs, legalább lova vagy fogata. Esetleg olaja és földgáza, amitől első látásra úgy tűnik, megéri a csatlóskodás.”

 

„Akinek a halálhírét keltik, az sokáig fog élni" - reagált a budapesti német nagykövet férje Schmidt Mária szavaira

Ahogy arról a Mandiner is , Schmidt Mária volt a Hír Tv Bayer show című műsorának vendége. A Terror Háza Múzeum főigazgatója a műsor házigazdájával többek között Németország helyzetéről is beszélgetett. Bayer Zsolt a beszélgetés egy pontján azt a kérdést tette fel Schmidt Máriának, hogy „van-e még egyáltalán Németország."

 

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. november 08. 15:01
Nos, Te is "jól" eltaláltad, hogy kinek panaszkodj! -nem vagyok híve a zsidó liberális demokráciának, mely szabad rablást tesz lehetővé a zsidó maffiának, és a magyar Magyarország vesztét okozhatja, vagy máris, visszavonhatatlanul okozta... Az egyszemélyi felelős vezetést vallom! -csak legyen alkalmas, és tehetséges az a vezető! Orbán esetében a tehetség még talán meglenne, de a motiváltsága, célkövetése kizárja az alkalmasságot, vélekedek... -nagy szerencséje Orbánnak, hogy olyan stabilizáló híve van, mint Gyurcsány Ferenc! Az egész "baloldalt" féken tartja, agyonnyomja... Gyurcsány bűnös! -hogy hatalomban tartja Orbánt!
Jooee
2022. november 06. 17:39
Lendvai mama! Amikor a szovjetek seggét nyaltad, hogy volt ez?
Ferry63
2022. november 06. 14:26
Te kommunista, fasszopó, botoxos kurva, nincs olyan komcsi vezetö, aki nee er m dugott meg , vagy nem szoptad le! Egy beteg gondolkodású, szenilis , rohadék , vénasszony vagy, takarodj , a jó büdös picsába!
csulak
2022. november 06. 11:52
Lendvai elvtarsno: https://magyarnemzet.hu/poszt-trauma/2022/10/balul-sult-el-lendvai-nagy-leleplezese a halal varja otthon, menjen mar haza
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!