„Akinek a halálhírét keltik, az sokáig fog élni” – reagált a budapesti német nagykövet férje Schmidt Mária szavaira

2022. november 01. 19:51

Julia Gross a Terror Háza Múzeum főigazgatójának kijelentése után megkérte férjét, hogy jelentkezzen be Berlinből. Videó.

2022. november 01. 19:51
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Schmidt Mária volt a Hír Tv Bayer show című műsorának vendége. A Terror Háza Múzeum főigazgatója a műsor házigazdájával többek között Németország helyzetéről is beszélgetett.

Bayer Zsolt a beszélgetés egy pontján azt a kérdést tette fel Schmidt Máriának, hogy „van-e még egyáltalán Németország.” Erre a történész úgy felelt, hogy „nincs”. Majd hozzátette, hogy azzal kapcsolatban, hogy „terrortámadás érte az Északi Áramlat 1-es és 2-est, és Németország ezzel kapcsolatban egy szót sem szólt, (...) legalábbis én nem hallottam”

„Hé, még mindig ott vagyunk!”

Erre reagált egy Twitter-bejegyzésben Németország magyarországi nagykövete, Julia Gross. A nagykövet azt írta: „egy pillanatra aggódni kezdtem, amikor Schmidt Mária azt állította, hogy Németország megszűnt létezni. Felhívtam a férjemet Berlinben, és – hé, még mindig ott vagyunk!”

Gross férje egy magyarul feliratozott videót készített, amelyben többek között arról beszélt, hogy „nagyon sok ember van az utcán. (...) Az üzletek és a kávézók tele vannak.” 

A férfi gondolatait azzal zárta, hogy 

A vonatkozó felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2022. november 02. 18:43
Valóban, Németország nem áll ki az érdekei mellett, De a magyarok sem merték felavatni a Szabadságtéren az emlékművet. És Horthy Miklost sem merik megvédeni, ha Németországból támadják.
röviden
2022. november 02. 18:15
Ha már bizonygatni kell, az gyanús. :)
youngboy
2022. november 02. 16:00
Nem figyeltél pökhendi nagykövet úr. Schmidt Mária NÉMETországról beszélt. Van ott egy ország, de már nem NÉMETország. Megbuktál szövegértéséből. Küldhetnének értelmesebb nagykövetet is.
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. november 02. 15:38
Régen, amikor még volt Németország, akkor eszük is volt, hogy értsék, amit meg kell érteni. Ma csak értetlen bérencek képviselik Németországot. Azt sem tudja ez a buta német, hogy aki meghalt, annak a hulláján mutatkozó változások nem az életműködés jelei, hanem az oszlásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!