Nyaralni csak tetőtől talpig

2022. november 28. 10:16

Amit a horvát tengerparton láttam, pillanatkép volt abból, ami kontinensünkre vár.

2022. november 28. 10:16
null
Kincses Krisztina
Magyar Nemzet

„Hunyorogva nyitom ki a szemem, hogy ne bántsa a tűző napsütés. Körülöttem a temérdek kék-fehér napernyő gombamód fut végig Lopar egyik strandján, a horvát tengerparton. Balra tőlem két nő beszélget. Kitűnnek a tömegből, mert testüket álltól lefelé búvárruhához hasonló, fekete kezeslábas takarja. Burkininek hívják, de pár éve még csak humoros ötletként emlegették az úszóruhát, amit a muszlim nőknek nyilvános helyen kell hordaniuk. Egyszer csak valaki hangosan szól, mire a nők jobbra fordulnak, és én is így teszek. Egy fia­talabb és egy idősebb férfi közeledik, nem nehéz kitalálni, hogy a burkinit viselő nők férjei azok. Láttukra a fekete ruhás nők áramütésszerűen felpattannak a napágyról, hogy átadják a helyüket nekik.

Nem tudom levenni a szememet róluk, miközben egyre nagyobb gombóc nő a torkomban. A két férfi kényelmesen, széttárt karokkal és lábakkal fekszik a napágyakon, szemérmetlenül megbámulva az előttük elsétáló, hagyományos bikinit viselő hölgyeket. Az egyik férfi mond valamit, mire a két nő elsétál. Bevásárolni mentek. A napágyakhoz visszaérve a fiatalabb férfi gyors, sürgető mozdulattal tépi ki a nő kezéből a szatyrot, aki ezután engedelmesen visszaül a földre.

A nyaralásból hazatérve sokszor eszembe jutott a muszlim család képe, és egyvalamiben biztos vagyok: hálás vagyok, hogy nem egy muszlim országban születtem.

Most, hogy mindenki az orosz–ukrán háborúra és az ennek következtében az aggasztóan alakuló nemzetközi folyamatokra figyel, mintha kezdenénk elfeledkezni arról, hogy vannak, akik háborút vívnak a mi civilizációnk eltörléséért. Sőt az iszlám »szent háborújának«, a dzsihádnak még kedvez is Európa elfordulása a migráció problémájától, hiszen így számos országban könnyebben jutnak át a fizikai és bürokratikus akadályokon.”

Nyitókép: Creative Touch Imaging Ltd / NurPhoto / AFP.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2022. november 28. 18:55
Az eredetiben benne maradt az elírás :) van egy mindennél nagyobb, közös, lopkodó ellenség, az iszlám
simonvitéz
2022. november 28. 17:53
Nos, természetesen nem az írásban lefektetett családmodell az ideális modell. De. A feminista felszabadulás nem szükségszerűen vezet el utána a társadalom elkorcsosulásához, a buzi/transz/ pedo mozgalmak felerosodéséhez, végül a társadalom elemi egységekre történő széteséséhez? Csak azért kérdezem, mert Európában pont ide jutottunk 100 év alatt. Megalázo helyzetbe egy fehér férfi is hozhatja a párját. Ld a tegnap elhunyt Csapó Gábort, aki Zalatnay lakására vitte fel dugni a nőket, amíg a barátnője külföldön volt. Ezzel nem besározni akarom Csapó Gabi emlékét, de állítólag tényleg megtette ezt. Saját szememmel láttam továbbá azt is, hogy Budapesten egy nőt utlegel a párja. Kihivta aztán valaki a rendőrséget, volt e ennek következménye, nem tudom. Én erősen gondolkodtam rajta, végük párom azt mondta, ne avatkozzunk bele, az ő dolguk, annyira egyébként sem súlyos a helyzet. Arról nem beszélve, hogy egy patriarchálisabb társadalomban garantáltan nem történt volna meg 6 millió abortusz Magyarországon az elmúlt 60 évben. Szóval lehet nyamerrolni, de a Nyugat, köztük mi is, nagyjából felszámolodik a nagy egyenlosítésbe, szabadság kiterjesztésbe, míg a Kelet/Dél köszöni szépen, jól megvan, szaporodik, terjeszkedik a maga szigorú, számunkra már idegen társadalmi szabályok által irányítottan.
gacsat
2022. november 28. 17:32
Ők nem is halnak ki.
jóember
2022. november 28. 16:16
Én már azt várom, hogy jöjjön az iszlám, sőt izgulok is, hogy minél hamarabb, hamár úgyis jön. Most még jól fog a cerka úgyhogy kihasználnám a lehetőséget, elvennék két fiatal csajt olyan huszasokat, esetleg harmincas is lehet, muszlimosítanám őket. Mondjuk én inkább a diplomásokból választanék, pl. orvos, azok jól keresnek. Berendeznék még egy pár laza évet magamnak, végülis az élet szép. Úgyhogy hajrá iszlám!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!